V kotle pálil alkohol, od ohňa sa chytili horieť strechy dvoch domov

Škodu spôsobenú včerajším požiarom v Maduniciach vyčíslili na najmenej 110-tisíc eur. Podľa hasičov ho zapríčinila nedbalosť a neopatrnosť.

Hovorkyňa krajskej polície Martina Kredatusová uviedla, že podľa prvých zistení požiar vznikol v čase, keď muž varil v prístavbe jedného z domov marhuľový kvas. „Kotol, pod ktorým horel oheň, nechal bez dozoru a za ten čas pravdepodobne v dolnej časti vypadla rúra ústiaca do komína. Požiar, ktorý vznikol, sa rozšíril.“

Polícia to vyšetruje ako prečin všeobecného ohrozenia. Mužovi hrozí až päť rokov odňatia slobody.

V čase ohlásenia udalosti sa dve cisterny (z Hlohovca a z Piešťan) nachádzali v obci Drahovce na požiari trávy, ktoré dorazili k miestu požiaru do päť minút. Informoval o tom Martin Krajčovič, vedúci oddelenia operačného riadenia Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave.

„Po príjazde bolo zistené že sa jedná o rozsiahly požiar striech dvoch rodinných domov. Veliteľ zásahu si vyžiadal ďalšie hasičské jednotky a zahájil súčasný prieskum oboch domov . Na oba domy boli nasadené C prúdy vody a priebežne bol ochladzovaný tretí susedný dom. Na mieste udalosti sa začali sústreďovať ďalšie hasičské jednotky, ktoré boli zapojené do hasenia a zabezpečenie dodávky vody. Výšková technika z Trnavy bola počas jazdy k udalosti odvolaná. Počas udalosti sa majiteľke z jedného domu zasiahnutého požiarom urobilo nevoľno,“ dodal M. Krajčovič.

Na mieste udalosti zasahovali hasiči z Hlohovca, Piešťan, Trnavy a dobrovoľné hasičské zbory obcí Madunice, Drahovce, Veľké Kostoľany a Vrbové.

„Príčina vzniku požiaru je nedbalosť a neopatrnosť fyzickej osoby. Škoda na majetku bola predbežne stanovená na 110-tisíc eur,“ uzavrel M. Krajčovič.

Text a foto: Martin Palkovič