Požiar bytu na Ulici A. Hlinku v Piešťanoch spôsobil škodu 10-tisíc eur

Z okna na piatom poschodí bytového domu stúpal hustý dym. Oheň zachvátil časť kuchynskej linky.

Piešťanským hasičom ohlásili požiar v byte na Ulici Andreja Hlinku v stredu 30. marca krátko pred 8.00 h. Už po príjazde hasičskej jednotky bolo vidieť, že z okna sa šíri hustý dym.

„Traja príslušníci zasahujúci v autonómnych dýchacích prístrojoch vstúpili do bytu cez schodisko. Pred vstupom do bytu sa nachádzali obyvatelia bytového domu, ktorí sa snažili požiar lokalizovať pomocou dvoch ručných hasiacich prístrojov,“ oznámila Lena Košťálová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave. Oheň podľa jej slov zachvátil časť kuchynskej linky.

Hasiči sa napojili do hydrantovej siete v obytnom dome a pomocou prívodného vedenia požiar lokalizovali a vzápätí aj zlikvidovali. „Medzičasom prišlo k evakuácií obyvateľov,“ dodala Lena Košťálová.

Po likvidácií požiaru boli zadymené priestory odvetrávané prirodzenou ventiláciou. Príčina vzniku požiaru je v súčasnej dobe v štádiu vyšetrovania.

„Požiar spôsobil škodu predbežne odhadnutú na sumu 10-tisíc eur. Hasičom sa podarilo uchrániť majetok v hodnote 40-tisíc eur,“ uzavrela hovorkyňa.

Zdroj: KR HaZZ v Trnave