V knižnici opravujú osvetlenie, čitatelia musia počítať s obmedzeniami

Rekonštrukcia osvetlenia v Mestskej knižnici mesta Piešťany potrvá takmer mesiac. Výpožičné služby prebiehajú v obmedzenom režime.

Oddelenie pre dospelých v piešťanskej knižnici bude mať čoskoro nové osvetlenie. Knižničné a výpožičné služby bude kvôli tomu knižnica poskytovať v obmedzenom režime na prízemí budovy pravdepodobne až do 10. februára. Napriek tomu platia bežné otváracie hodiny.

Požičiavať si a vracať knihy môžu čitatelia v priestoroch bývalého internetového strediska. Podujatia pre deti a výmeny kníh z fondu detského oddelenia prebiehajú vo výstavných priestoroch. Počas rekonštrukcie nie je možné realizovať objednávky z voľného výberu a takisto rezervácie prostredníctvom konta čitateľa cez on-line katalóg. Okrem toho je zatvorená aj Múdra ponorka.

„Obsahom stavebných prác je rekonštrukcia osvetlenia na oddelení pre dospelých čitateľov. Celý projekt rekonštrukcie je možné realizovať vďaka finančnej podpore Fondu na podporu umenia a Mesta Piešťany,“ povedala riaditeľka knižnice Margita Galová.

Rozpočet knižnice na rok 2020 počíta s kapitálovým transferom z radnice na osvetlenie a klimatizáciu vo výške 41 400 eur. Z Fondu na podporu umenia získala piešťanská knižnica 32-tisíc eur.

Mestská knižnica mesta Piešťany si tento rok pripomína 95. výročie založenia. V roku 1925 ju slávnostne otvorili v novej budove Štátnej meštianskej školy T. G. Masaryka (dnešné gymnázium Pierra de Coubertina). Vlani získala titul Knižnica roka za budovanie knižničného fondu, ale aj množstvo podujatí, ktoré organizuje.

Text: Martin Palkovič Vizualizácia: Mestská knižnica mesta Piešťany