V akvaparku Bana Park sme sa mali kúpať už tento rok

Developer rekreačného komplexu v obci Banka začiatok výstavby opäť posunul. Zástupcovia spoločnosti Immocap chcú najprv projekt predstaviť verejnosti. Ak získajú potrebné povolenia, začnú stavať v roku 2018.

Areál bývalého kúpaliska Sĺňava vlastní firma, ktorá postavila bratislavský Central, už vyše 10 rokov. Za toto obdobie obľúbené miesto dovolenkárov aj ľudí z regiónu zdevastovali vandali a zlodeji.

Zástupcovia developera svoju novú víziu predstavili obyvateľom obce Banka v lete 2015. Aj vtedy sľubovali, že na jeseň 2017 bude dokončená časť akvaparku, ktorú bude možné využívať celoročne. Výstavba doteraz nezačala, ale vlastník nechal pozemok oplotiť a vyčistiť.

„Začiatkom tohto roka máme v pláne predstaviť architektonickú štúdiu verejnosti a počas roka pokračovať v detailnejšom projektovaní a získavaní potrebných povolení. Ak pôjde všetko podľa plánu, s výstavbou by sme chceli začať už v roku 2018,“ povedal v januári pre TREND Reality generálny riaditeľ spoločnosti Immocap Martin Šramko.

Podľa plánov predstavených v júni 2015 mal na mieste kúpaliska Sĺňava vyrásť rekreačný komplex s desiatimi bazénmi vrátane plaveckého s dĺžkou 50 metrov. Návštevníci tam tiež mali nájsť reštaurácie, obchody a kaviarne. S ubytovacími priestormi vtedy developer nepočítal.

Akvapark by priniesol do regiónu voľné pracovné miesta. Zatvorenie obľúbeného kúpaliska totiž obci Banka uškodilo najmä v oblasti cestovného ruchu.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič