Upravia si okolie cyklochodníka ľudia sami? Firma má čas ešte mesiac

Zdevastované okolie kazí dojem z novej etapy cyklochodníka okolo Dubovej už niekoľko mesiacov. Do drobnej úpravy sa už pustil muž, ktorého záhrada s chodníkom susedí. Zhotoviteľ celého projektu má podľa radnice čas až do konca apríla.

Vyše 300 metrov dlhý úsek okolo obchodného domu Prior dokončili koncom minulého roka. Odvtedy sa na mieste, ktoré stále vyzerá ako stavenisko, toho veľa nedeje. Dnes nám čitateľka poslala zábery suseda, ktorý sa do skultúrnenia aspoň časti okolia chodníka pustil sám: „Už sa na to asi nemohol pozerať.“ Okrem neho tam dnes dopoludnia videla aj bager, ktorý zarovnával nerovnosti na zničenom futbalovom ihrisku.

„Realizátor stavby je povinný, podľa súpisu drobných nedorobkov a vád zrejmých pri odovzdávaní a prevzatí diela, realizovať terénne úpravy v okolí vybudovaných komunikácií, ďalej je povinný založiť trávnik s vysiatím trávového semena a vyznačiť vodorovné dopravné značenie do termínu 30.4.2016,“ uviedla v marci pre Piešťanský týždeň hovorkyňa radnice Eva Bereczová.

V opačnom prípade nevyplatí samospráva firme ZE-PRA zo Zlatých Moraviec zádržné vo výške  9 130 eur.

„O takomto čase, začiatkom jari, sa už na ihrisku hrával futbal. Teraz vyzerá ako rozorané,“ napísala nám čitateľka a dodala: „Škoda, že na terénne úpravy nevyužili dobré marcové počasie. Už toho mohlo byť hotové.“

dubova upravy bager

Text: Martin Palkovič