Umenie pomáha telesne znevýhodneným deťom a dospelým

BazART v Magna Gallery otvára svoje brány už po jedenásty raz tradične v predvianočnom období. Na výstave umenia v galérii v centre Piešťan nájdete okrem dizajnových autorských darčekov aj výtvarné diela z poaukčnej ponuky Charitatívneho aukčného salóna, ktorý už trinásť rokov organizuje Asociácia pomoci postihnutým – APPA. Kúpou obrazov pomôžete zlepšiť kvalitu života ľuďom s telesným znevýhodneným. „Od 1. decembra 2023 do 31. januára 2024 v rámci tradičného BazARTu ponúkame možnosť „Kúp si dielo a pomôž!“. S APPA spolupracujeme dlhodobo a vždy je nám cťou a potešením, že môžeme v našej galérii vystaviť diela významných slovenských umelcov, ktorí venovali svoje dielo pre dobrú vec a ktorí majú dobré srdce. Celý výťažok z predaja diel je poukázaný na účet APPA,“ povedala Dagmar Ondková, riaditeľka Magna Gallery.

Medzi vystavenými dielami sú obrazy od autorov Rudolfa Sikoru, Jany Farmanovej, Adama Šakového, Jarmily Sabovej Džuppovej, Andrei Bartošovej, Jána Vasilka, Denisy Slavkovskej a Lucie Fabovej. „Vrátili sme sa do priestorov, ktoré poznáme. Pred niekoľkými rokmi sme v týchto priestoroch robili predaukčné výstavy Charitatívneho aukčného salóna. Spolupráca s Magna Gallery bola vždy veľmi príjemná a milá,“ povedala Miriam Juhanesovičová, predsedníčka Asociácie pomoci postihnutým – APPA. Kompletnú ponuku diel, ktoré sa za ostatné ročníky benefičného podujatia nevydražili, nájdete na webe Charitatívneho aukčného salóna APPA.

Potešte seba alebo svojich blízkych a odneste si domov originálny umelecký darček. Predajnú výstavu umenia môžete navštíviť od utorka do piatku v časoch od 13:00 do 18:00 h. a v sobotu od 9:30 do 12:30 h. Viac informácií o BazARTe 2023 nájdete tu.

_cuva

Zdroj: Tlačová správa APPA