Tropické horúčavy: V Piešťanoch dnes môže byť až 35 stupňov

Meteorológovia vydali výstrahu druhého stupňa pre okres Piešťany aj pre veľkú časť západného Slovenska. Teplota vzduchu môže v piatok a v sobotu ojedinele dosiahnuť až 35 stupňov. Horúci má byť aj nasledujúci týždeň.

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ varuje Slovenský hydrometeorologický ústav.

Výstraha druhého stupňa platí aj pre okres Piešťany v piatok 3. a v sobotu 4. augusta. V nedeľu sa má o pár stupňov ochladiť, ale podľa predpovedí bude horúci aj celý nasledujúci pracovný týždeň. Teploty pravdepodobne klesnú až v jeho závere.

Nielen v letných horúčavách je dôležité dodržiavať pitný režim. Pre dospelého človeka to znamená aspoň tri litre čistej vody denne. Sladené nápoje ani alkohol prípadným zdravotným problémom nepredídu. Vodu treba piť pravidelne a v menších množstvách.

Zdroj: SHMÚ Text a ilustr. foto: Martin Palkovič