Trnavský kraj zážitkov začal voziť cyklistov z Piešťan do Karpát

Prázdniny sa síce končia, ale výletné zážitky pokračujú ďalej. Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom v sobotu 28. augusta 2021 odštartovala jesenné cyklonovinky.

Cyklobus odvezie cyklistov aj z Piešťan za jesennou atmosférou v krásnej prírode Malých Karpát. Jazdiť bude každú sobotu a nedeľu až do 17. októbra 2021 na trase Trnava – Horné Orešany – Dobrá Voda – Piešťany – Vrbové – Brezová pod Bradlom a späť.

Z Piešťan (zastávka MHD na železničnej stanici) má odchod vždy o 9.50 h a od vrbovskej synagógy o 10.10 h.

„Teším sa, že sme odštartovali výletné cyklobusy priamo z Trnavy a Piešťan. Ide o mestá, kde je práve tento druh zážitkového športu veľmi populárny a obľúbený. Špeciálne upravený autobus vás dovezie až priamo k cyklotrase, čo považujem za praktické z viacerých dôvodov. Vyššia frekvencia bicyklistov na cestách spôsobuje v niektorých prípadoch kolízne situácie, ktoré, žiaľ, niekedy končia tragicky. Preto myslíme najmä na bezpečnosť cyklistov. Odviezť sa pohodlne a bezstarostne do prírody je hlavným cieľom tohto projektu,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

„Piešťancom odporúčame objaviť skrytý potenciál v okolí Brezovej pod Bradlom, vydať sa po Štefánikovej cyklomagistrále až k Dobrej Vode, až k zrúcanine hradu. Pre cestujúcich cyklobusu sme pripravili tipy na turistické trasy aj cyklovýlety, aby sme im tak zjednodušili výber a aby moli nájsť najdôležitejšie informácie na jednom mieste, na našej internetovej stránke alebo aj priamo v cyklobuse,“ uviedla riaditeľka krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj Agáta Mikulová.

Cyklobus dáva dáva možnosť obyvateľom Piešťan, aby tiež zobrali bicykle za hranice svojho mesta a objavili tak krásy Kopaníc.

🚲 🚌 UŽ TÚTO SOBOTU AJ NEDEĽU NASADNITE NA NÁŠ CYKLOBUS DO KARPÁT
🍀 Zoberte si bicykel, nasadnite na autobus s prívesom…

Posted by Trnavský kraj zážitkov on Friday, August 27, 2021

„Projekt cyklobusu vítame, podporujeme ho a sme radi, že jedna z jeho zastávok je aj v Piešťanoch. Cyklobusom vzniká možnosť pre občanov a návštevníkov Piešťan dostať sa komfortnejšie do prírody Malých Karpát, na svojom bicykli spoznávať okolie Brezovej pod Bradlom a objavovať nové cyklotrasy v tejto lokalite. Všetkým cyklistom prajeme príjemnú jazdu cyklobusom a krásne strávené víkendy v prírode Malých Karpát,“ uviedol Peter Jančovič, primátor mesta Piešťany.

Možnosť odviezť sa cyklobusom ocenia nielen aktívni športovci, ale aj rodiny s deťmi, ktoré si môžu prejsť niektorú z menej náročných cyklotrás. Ešte túto jeseň pribudnú ďalšie novinky na podporu domáceho cestovného ruchu vrátane ďalšej trasy Výletného cyklovlaku.


Cyklobusom do Karpát

Trnava – Horné Orešany – Dobrá Voda – Piešťany – Vrbové – Brezová pod Bradlom a späť.

Špeciálny krytý prívesný vozík odvezie 16 bicyklov a v cyklobuse s 24 miestami sa povezú cyklisti spolu s turistami, ktorí si vyberú niektorú z peších turistických trás.

Lístky je možné zakúpiť si priamo v cyklobuse.

Cyklobus jazdí každú sobotu a nedeľu od 28.8.2021- 17.10.2021.


Zdroj: Tlačová správa OOCR Trnavský kraj zážitkov