Trnavské rádio patrí v regióne medzi najpočúvanejšie

Trnavské rádio prináša poslucháčom dopravný servis aj spravodajstvo z regiónu – vrátane Piešťan. V kúpeľnom meste je možné počúvať ho cez internet.

„Na Slovensku neexistuje prieskum počúvanosti rádií, ktorý by reálne meral regionálne rádiá a už vôbec nie v konkrétnych mestách a okresoch. Preto sme v spolupráci s prieskumnou agentúrou AKO spustili sériu prieskumov zameraných na počúvanosť rádií v jednotlivých okresoch,“ Miriam Kittler, konateľka spoločnosti RegioMedia,

Ako prvý bol pilotný prieskum v regióne, kde je možné naladiť Trnavské rádio. Kvantitatívny reprezentatívny prieskum bol realizovaný na vzorke 750 respondentov formou telefonického dopytovania v okresoch Trnava, Hlohovec, Dunajská Streda, Galanta, Piešťany, Pezinok a Senec. Trnavské rádio patrí v spontánnej znalosti podľa prieskumu medzi najznámejšie rozhlasové stanice. Priamo v meste Trnava je na prvom mieste v známosti a zároveň je treťou najpočúvanejšou rozhlasovou stanicou, za Rádiom Expres a Rádiom Slovensko.

Z tých, ktorí Trnavské rádio počúvajú, si ho denne alebo viackrát do týždňa zapne až 76 % poslucháčov. Priemerný čas počúvania presahuje 120 minút, takúto dĺžku uviedla tretina

počúvajúcich. Najpočúvanejším časom je v Trnavskom rádiu predpoludnie (od 9.00 do 12.00 h) a neskoré popoludnie (od 16.00 do 20.00 h).

Trnavské rádio prináša poslucháčom okrem hudby aj dopravný servis a správy z regiónu – vrátane Piešťan. Spravodajstvo vysiela netypicky päť minút pred celou, čo zdôrazňuje aj claimom O 5 minút skôr ako ostatní. Dáva tiež priestor lokálnym osobnostiam a regionálnym hudobníkom.

Zdroj: Tlačová správa Trnavské rádio