Triler Tieňohra v kine Fontána osobne uvedie režisér Peter Bebjak

Hlavný hrdina žije s pocitom, že nepriamo zavinil smrť svojej manželky. Keď sa dozvie, že jej vrah by mohol uniknúť zaslúženému trestu, rozhodne sa vziať spravodlivosť do vlastných rúk. Nový slovensko-český film Tieňohra príde do kín už tento týždeň a v sobotu 9. apríla o 17:30 h jeho premietanie v piešťanskom kine Fontána osobne uvedie dvojica tvorcov.

Publikum pred premietaním osobne pozdraví režisér Peter Bebjak, jeden z najúspešnejších domácich filmárov, držiteľ národnej filmovej ceny Slnko v sieti, ale aj ocenenia za najlepšiu réžiu z Medzinárodného filmového festivalu Karlove Vary za mimoriadne úspešný film Čiara. Spolu s ním projekciu uvedie producent Rastislav Šesták zo spoločnosti DNA Production, v ktorej vyprodukoval Bebjakove filmy ako Trhlina, Správa či Jozef Mak.

Triler Tieňohra prinesie na filmové plátno silný príbeh pomsty zdrveného muža. Záchranár z malého mesta Jan Kavka (Milan Ondrík) na začiatku príbehu opustí manželku Evu (Dominika Morávková).

Krátko na to sa Eva stane tragickou obeťou zločinu a z Jana je vdovec, ktorý žije s pocitom, že môže za jej smrť, lebo jej v osudovej chvíli neprišiel na pomoc. Útočisko pred výčitkami nachádza vďaka kamarátovi Michalovi (Hynek Čermák) v miestnom boxerskom klube.

Policajný vyšetrovateľ Dvořák (Vladimír Jedlovský), ktorý prípad Evinej smrti vyšetruje, medzitým naráža na viacero podozrivých okolností. Zisťuje, že páchateľ je informátorom pod policajnou ochranou.

Jan chce veriť v spravodlivosť a aj v to, že sa s pomocou priateľov dokáže vrátiť do bežného života. Keď si však uvedomí, že vrah by mohol svojmu trestu uniknúť, rozhodne sa konať sám, bez ohľadu na to, aké neisté to je.

Zdroj: Tlačová správa – Continental film

Foto: Hangar Films