Čiernu komédiu Invalid uvedú v Piešťanoch jej autori

Tvorcovia pripravujú regionálne premiéry filmu v jednotlivých častiach Slovenska. Tá piešťanská sa uskutoční v utorok 7. februára o 19.00 h v Kine Fontána. Na projekcii budú prítomní aj tvorcovia, konkrétne režisér Jonáš Karásek, producent Maroš Hečko a scenárista Tomáš Dušička.

Príbeh Laca Hundera (Gregor Hološka), ktorý pracuje ako údržbár v múzeu, má rád svoj pokoj a ak mu nie je dopriaty, začína sa prejavovať jeho výbušná povaha. Preto niet divu, že jedného dňa vyhodí magnetofón svojho syna Mareka (Tadeáš Bolo) von oknom. Keďže ho v dôsledku toho opustí jeho žena (Helena Krajčiová), snaží sa po vychladnutí zohnať za magnetofón náhradu.

To však v 90. rokoch nie je vôbec jednoduché, Laco telefonuje na rozličné inzeráty, až natrafí na jeden, kde mu magnetofón sľúbia. Keď sa s predávajúcimi stretne, ukáže sa, že sú to podvodníci, ktorí Laca iba okradli o peniaze, zbili a hodili do kanála. Skrátka ako každý správny hrdina, aj Laco Hunder zažíva víťazstvá a pády. Niekedy aj do kanála. Laco po nehode ostáva na vozíčku. Verí, že sa dovolá spravodlivosti a vinníci budú potrestaní. Keď však zistí, že spravodlivosť a trest sú iba utópiou, rozhodne sa zobrať veci do vlastných – údržbárskych – rúk. Začína sa pomsta, akú ste ešte nevideli. A spoznáte priateľstvo, aké by vám ani nenapadlo.

Zdroj: Tlačová správa