Traktorista nezvládol rýchlosť 11 km/h, bol opitý

Na území Trnavského kraja boli policajti v nedeľu 5. decembra privolaní k 12 dopravným nehodám. Najkurióznejšia sa stala v okrese Piešťany.

„Na zasneženej, namrznutej alebo mokrej ceste zvýšte opatrnosť a prispôsobte rýchlosť jazdy,“ upozornila vodičov Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave a dodala: „Uvedomte si, že vaše auto reaguje inak ako na suchej vozovke a prípadná brzdná dráha sa predlžuje. Rovnako nezabúdajte na fakt, že stačí okamih a auto sa dostane do šmyku, pri ktorom nad ním stratíte akúkoľvek kontrolu.“

Podľa slov policajnej hovorkyne sa riziká znásobujú, keď si za volant sadne vodič, ktorý je opitý. V nedeľu sa to stalo aj 42-ročnému traktoristovi v obci v okrese Piešťany.

„Počas jazdy, pri rýchlosti 11 km/h, nezvládol riadenie a pri odhŕňaní snehu zišiel pravým kolesom z chodníka. Traktor stratil rovnováhu a skončil prevrátený na ceste. Policajti príčinu nehody zistili hneď po dychovej skúške. Traktorista totiž nafúkal 1,19 promile,“ informovala Z. Antalová.

Traktoristovi zadržali vodičský preukaz a obmedzili ho na osobnej slobode. Policajti ho riešia v tzv. superrýchlom konaní. Na rozhodnutie súdu si počká v cele predbežného zadržania.

Zdroj: Tlačová správa KR PZ v Trnave