Tradičné umelecké remeslá presunuli na september

Mimoriadna situácia spôsobená pandémiou ochorenia Covid-19 zmenila plány aj organizátorom podujatia, ktoré dokázalo každý rok na konci mája zaplniť Kúpeľný ostrov. Tradičné ľudové umelecké remeslá sa uskutočnia zrejme až v septembri.

Najväčšie kultúrne akcie sa v Piešťanoch konajú v máji a v júni. Ich usporiadatelia však tento rok jeden po druhom oznamujú rušenie, v lepšom prípade presun na náhradný termín.

Medzi prvými takéto rozhodnutie urobil Ján Horňák, organizátor Piešťanských Zlatých stúh, ktoré sa tento rok vôbec neuskutočnia. Nasledovalo zrušenie Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny, City Festu aj presun Festivalu letectva, ktorého náhradný termín však zatiaľ nie je známy.

Kvôli mimoriadnej situácii sa v plánovanom termíne (22. – 24. mája) neuskutočni ani Tradičné ľudové umelecké remeslá. Podľa informácií, ktoré zverejnil mestský úrad, organizátori aktuálne počítajú s presunom tohto podujatia na september. V jeho úvode by sa mohol začať aj 65. music festival Piešťany, ktorý sa každoročne koná v Dome umenia.

Usporiadatelia dvoch veľkých hudobných festivalov Grape a Lodenica zatiaľ žiadne zmeny neohlásili, rovnako je na tom aj filmový festival Cinematik. Všetko bude záležať od opatrení, ktoré v súvislosti s konaním hromadných podujatí schváli vláda.

Text a foto: Martin Palkovič