Piešťanské Zlaté stuhy sa tento rok neuskutočnia

Kvôli pandémii nového koronavírusu návštevníci a obyvatelia Piešťan prídu o ďalšie veľké podujatie. Po oznámení organizátorov hudobnej akcie Cityfest o jej presune na rok 2021 potvrdil rovnaké rozhodnutie aj usporiadateľ Piešťanských Zlatých stúh Ján Horňák.

28. ročník medzinárodnej prehliadky krásy a elegancie historických automobilov sa mal konať 11. až 14. júna 2020. Na pláne boli tradičné jazdy po širokom okolí, predstavenie účastníkov na pešej zóne aj sobotný galavečer, ktorý v predchádzajúci rokoch vždy vyvrcholil veľkolepým ohňostrojom nad hladinou rieky Váh.

Nič z toho sa tento rok neuskutoční, potvrdil pre zpiešťan.sk dlhoročný usporiadateľ podujatia Ján Horňák.

„Bolo by amorálne, aby sa takáto sláva konala v období, keď v celej Európe ľudia zomierajú kvôli koronavírusu,“ povedal J. Horňák a dodal, že svoje rozhodnutie postupne oznamuje všetkým partnerom, ktorí sa na akcii podieľajú.

Zároveň prisľúbil, že sa pokúsi pripraviť Piešťanské Zlaté stuhy v roku 2021. „Dúfam, že budeme všetci zdraví a dobre to dopadne,“ dodal zakladateľ múzea historických automobilov  v Moravanoch nad Váhom. Classic Car Museum bude pre verejnosť prístupné hneď ako to situácia okolo šírenia koronavírusu dovolí.

Podobné rozhodnutie oznámili tento týždeň aj organizátori hudobnej akcie Cityfest, ktorá sa mala konať počas posledného májového víkendu na piešťanskom Námestí slobody.

Hovorí sa aj o zrušení alebo presunutí Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny. Podľa informácií z mestského úradu však takéto rozhodnutie zatiaľ nepadlo a bude záležať predovšetkým na vývoji pandémie. Jej vrchol príde podľa niektorých odborníkov v apríli, iní to odhadujú až na prelom mája a júna. Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny je naplánované na 5. až 7. júna 2020.


Čítajte aj: Ján Horňák: Pre Zlaté stuhy si iné miesto neviem predstaviť


Text a ilustr. foto: Martin Palkovič