Topfest pozval na letisko metalové legendy

Zoznam účinkujúcich na tohtoročnom festivale Topfest doplnia ďalšie dve mená zo zahraničia. V Piešťanoch zahrá 26. a 27. júna dvojica metalových skupín Arch Enemy a Within Temptation. Obe sú známe skvelými pódiovými šou, množstvom vydarených skladieb a zhodne aj ženským vokálom.

„Sme radi, že sa nám podarilo pritiahnuť obe skupiny, ktoré patria k tomu najlepšiemu v rámci žánru v Európe. Na našom festivale vystúpia v piatkovom programe,“ informoval Dušan Drobný z organizačného tímu.

Švédski Arch Enemy presvedčili slovenských priaznivcov o skvelej forme už minulý rok, tentoraz známu death metalovú formáciu čaká vystúpenie pod holým nebom. V budúcom roku oslávia 20 rokov na scéne, za ten si čas si stihli vybudovať u fanúšikov výborné meno. Na konte majú desať štúdiových albumov vrátane minuloročnej nahrávky War Eternal. Vlani sa k skupine pridala mladá krv, speváčka Alissa White-Gluz, ktorá prišla z kapely The Agonist a nahradila dovtedajší hlas Angelu Gossow.

Vďaka ďalšiemu potvrdenému hosťovi Within Temptation sa fanúšikovia môžu tešiť aj na kvalitný symfonický metal. Holanďania prvý raz hrali na Slovensku vlani na jar, aj tentoraz avizujú živelné vystúpenie plné hitov aj novších skladieb.

Within Temptation sú známi vďaka svojim najväčším hitom ako Ice Queen, Angels či What Have You Done. Debutovali nahrávkou Enter, dosiaľ vydali šesť albumov, ostatný pomenovaný Hydra v minulom roku. Viaže sa k nemu aj celosvetové turné, z ktorého zas vzniklo nedávno live CD/DVD Let Us Burn.

Arch Enemy a Within Temptation sa zaradili k zahraničným hosťom tohtoročného Topfestu, medzi ktorými sú aj Twisted Sister, punková legenda The Exploited a fínsky Statovarius.

Z domácich účinkujúcich sú potvrdení Inekafe, IMT Smile s Lúčnicou, Hex, Maťo Ďurinda s Tublatankou, Smola a hrušky, Korben Dallas a Zoči voči.

Text: Tlačová správa festivalu Topfest Ilustr. foto: MP