TOP 10 + zaujímavých tipov na výlety v Piešťanoch a okolí

Patríte k tým, ktorí preferujú skôr mestá a roviny, ako hory a náročnejšie náučné chodníky? V tom prípade sú pre vás Piešťany a ich okolie ako stvorené. Užiť si tu môžete rôzne atrakcie aj historické pamiatky. Nechýba ani viacero možností ubytovania v Piešťanoch a známe miesta, ktoré navštevujú nielen domáci, ale aj zahraniční turisti. Premýšľate, čo všetko vidieť v Piešťanoch? Máme pre vás zopár tipov.

Kolonádový most
Aký by to bol výlet do Piešťan, ak by ste nevideli Kolonádový most? Ten predstavuje symbol tohto mesta a jednu z dominánt, ktorá vám udrie do očí aj z diaľky. Kolonádový most postavil Emil Belluš, ktorý je známy aj inými dielami, ako napríklad Národný dom v Banskej Bystrici, Hotel Devín alebo Študentský dom Mladá garda.

V blízkosti Kolonádového mosta sa nachádza socha Barlolamača. Ten mal byť hneď od začiatku marketingovým lákadlom pre turistov. Na papieri existoval už od roku 1894, no k jeho vytvoreniu sa dostal až Ľudovít Winter, ktorý ho dal v roku 1930 zvečniť to bronzu.

Kúpeľný ostrov
Keď sa povedia Piešťany, väčšina si predstaví jedny z najznámejších kúpeľov na Slovensku. Niet sa však ani čomu čudovať. V Piešťanoch nájdete celý Kúpeľný ostrov, ktorý môžete navštíviť.

Kúpeľný ostrov je oázou pokoja, kde si môžete perfektne oddýchnuť a nabrať novú potrebnú energiu. Príjemné prostredie parku je doplnené o krásne historické budovy. Začiatky kúpeľov v Piešťanoch siahajú až do 19. storočia, kedy zažili rozmach. Od tohto obdobia lákajú ľudí z celého sveta.

 

Známe sochy v Piešťanoch
V Piešťanoch objavíte rovno niekoľko známych sôch, pričom k tým najpopulárnejším sa radí súsošie Milencov, ktoré je dielom Alexandra Trizuljaka. Nájdete ho pri vstupe na pešiu zónu. V blízkosti súsošia sa nachádza aj Barlolamač, ktorý stojí na priečelí Kolonádového mosta už viac ako 90 rokov.

K ďalším sochám sa radí súsošie Rozprávka, socha Radostná mladosť, Reliéfne steny, plastika Slnko + kvet a množstvo ďalších.

Sĺňava
Ak obľubujete rybolov alebo kajakovanie, určite navštívte Sĺňavu, kde si užijete príjemný oddych. A keď nie ste príliš veľkým milovníkom tepla, pokojne využite asfaltovú cestu, ktorá je vybudovaná v jej blízkosti. Dvanásťkilometrový okruh si užijete pešo, na bicykli aj na korčuliach. Okrem toho je k dispozícii aj ubytovanie Sĺňava, kde si užijete pravú pohodu počas Vašej dovolenky.

Vtáčia ZOO
Pri kúpeľnom parku si môžete užiť Vtáčiu ZOO, kde sa nachádzajú majestátne pávy. Tie potešia hlavne tých najmenších, no atrakcia bude pekným spríjemnením výletu aj pre dospelých.

 

Pitný prameň
V tesnej blízkosti kúpeľných kúpalísk sa nachádza pitný prameň, z ktorého vyviera liečivá voda. Prameň je dostupný pre každého. Pokojne sa z neho môžete napiť aj vtedy, keď nebudete v kúpeľoch. Dávajte ale pozor na dávkovanie. S veľkým množstvom minerálov to netreba preháňať.

Vyhliadkové plavby
Užite si vyhliadkové plavby po rieke Váh a v priehradnom jazere Sĺňava. Kratší okruh má 55 minút, dlhý 80. Na palube vás čaká milý personál, ktorý sa o vás skvelo postará a poskytne vám aj občerstvenie. Vychutnajte si Piešťany z úplne inej perspektívy.

Zaujímavé múzeá a pamätné izby
V Piešťanoch nechýbajú ani viaceré múzeá a pamätné izby, ako napríklad: Balneologické múzeum I. Wintera – Kúpeľná dvorana, Pamätná izba Ivana Krasku, Vila Dr. Lisku, Vojenské historické múzeum.

Užite si dovolenku v Piešťanoch aj vy
Jednodňový výlet, predĺžený víkend alebo niekoľkodňová dovolenka v Piešťanoch je skvelou možnosťou, ako stráviť voľný čas, nabrať energiu a vidieť zaujímavé pamiatky a atrakcie. Ešte predtým, ako sa však do tohto mesta vyberiete, nezabudnite na výhodné ubytovanie v Piešťanoch. Široké možnosti objavíte v ponuke najväčšieho ubytovacieho portálu Hauzi. Ubytujte sa, oblečte sa do niečoho pohodlného a vyjdite v ústrety novým dobrodružstvám.

(Reklamný článok)