Termín otvorenia škôlky na Považskej sa zrejme posunie

Na rekonštrukciu rok zatvorených priestorov dá radnica trojnásobok pôvodne predpokladanej sumy. Primátor Peter Jančovič nevie zaručiť, že sa deti do materskej škôlky vrátia už začiatkom septembra.

Po rozhodnutí neopraviť škôlku na Považskej ulici za peniaze získané z fondov Európskej únie poslanci na májovom zasadnutí zastupiteľstva súhlasili, aby na tento účel išlo 102-tisíc eur z mestskej kasy. Ešte v marci bol predbežný rozpočet iba 35-tisíc eur.

„Ukázali sa ďalšie veci, ktoré by sme mali spraviť, napríklad elektrika,“ vysvetlil primátor Peter Jančovič. Okrem toho chce mesto nechať vymaľovať triedy, vymeniť okná, armatúry a dlažbu v kuchyni a na toaletách. Nevyhnutnou rekonštrukciou má prejsť aj kotolňa.

Verejné obstarávanie dodávateľa môže podľa slov primátora prísť až po zmene rozpočtu. Práce preto s veľkou pravdepodobnosťou nezačnú skôr než cez letné prázdniny.

„Verím, že sa nám to podarí do septembra, to je ideálny scenár. Možno polovica, možno koniec septembra, ale vždy to bude lepšie riešenie, než keby to tento rok nebolo. Dúfam, že na jeseň budú deti v škôlke. Spravíme pre to všetko,“ dodal primátor.

Piešťany za predchádzajúceho vedenia získali viac ako 600-tisíc eur z fondov Európskej únie na rozsiahlu rekonštrukciu. Stavbu radnica odovzdala uprostred letných prázdnin 2018, ale víťaz výberového konania na nej ani nezačal pracovať. Deti napriek tomu celý školský rok navštevujú náhradné priestory v Materskej škole Valová. Dokedy tam zostanú, je teraz otázne.

Text a foto: Martin Palkovič