Tamajka: Vyhláška o liečivých zdrojoch tento rok nebude

Legislatívna úprava ochrany liečivých zdrojov v Piešťanoch mala začať platiť v júni. Minister zdravotníctva však dal primátorovi prísľub, že sa jej platnosť posunie. Miloš Tamajka to povedal v rozhovore pre televíziu Karpaty, ktorý poskytol pri príležitosti 100 dní v úrade.

Mestský úrad k podal k materiálu, ktorým sa vyhlasujú ochranné pásma prírodných liečivých zdrojov v Piešťanoch, množstvo pripomienok. Prijatie tohto návrhu by podľa radnice zabrzdilo rozvoj cestovného ruchu v Piešťanch. „Ochraňuje len súčasných prevádzkovateľov vrtov a naopak neodôvodnene diskriminuje ďalších potenciálnych investorov,“ povedal primátor pred mesiacom.

Dnes už hovoril o ústretovosti ministra zdravotníctva Viliama Čisláka. Stretnutie s ním bolo podľa jeho slov veľmi pozitívne a dohodli sa na spoločných postupoch. „Mám prísľub od ministra, že táto pracovná vyhláška sa v tomto roku nebude riešiť.“

Zvyšok diskusie sa niesol prevažne v duchu vymenúvania doterajších úspechov primátora. Bezpečnostného auditu na mestskom úrade, ktorému údajne predchádzalo manipulovanie s počítačmi niektorých zamestnancov, sa Miloš Tamajka dotkol len okrajovo: „Kto to negatívne medializuje, to sú ľudia, ktorí sú podozriví z niečoho.“

Dodal, že chce, aby bol okrem tejto internej kontroly vykonaný aj finančný audit. Celú diskusiu nájdete na tejto adrese.

Text a foto: Martin Palkovič