Ťahanie, zdvíhanie či vlečenie ťažkých bremien môže byť hračka. Stačí mať len správne vybavenie

Je jedno, či ste domáci kutil, malý živnostník, vlastníte nejakú dielňu alebo podnikáte v strojníctve či hutníctve, určite pravidelne riešite to, ako narábať s bremenom, ťažkým tovarom, materiálom a pod.

Niekedy potrebujete niečo ťahať, inokedy zodvihnúť alebo premiestniť na iné miesto. Existuje nespočetné množstvo zariadení, ktoré vám pri týchto úkonoch môžu pomôcť. My vám ponúkneme pár tipov na tie, ktoré spĺňajú vysoké kritériá na kvalitu, sú takmer bezúdržbové, majú dlhú životnosť a zároveň sú aj cenovo dostupné.

Správne vybavenie je základ

Zvoľte si to správne vybavenie. Pri výbere zohľadnite náročnosť používania, veľkosť zdvíhaného bremena, možnosť uchytenia bremena či spôsoby samotnej manipulácie. Pozrime sa bližšie na to, aké zariadenia vám môžu naozaj pomôcť a nájsť uplatnenie aj u vás doma či pri vykonávaní vašej podnikateľskej činnosti.

Široká ponuka, nespočetné možnosti využitia

Páková lanovačka

Ak hľadáte niečo univerzálnejšie a vaša činnosť si vyžaduje prenosné zariadenie na zdvíhanie, ťahanie či spúšťanie bremena, odporúčame vám pákovú lanovačku. Bremeno sa jednoducho upevní pomocou háku na oceľové lano a následne pákou vykonáte želaný pohyb – nielen zvisle, ale aj vodorovne. Je veľkým pomocníkom nielen pre profesionálov, ale aj pre domácich majstrov. V priemyselnom odvetví napríklad na manipuláciu s akýmkoľvek bremenom – na jeho upevnenie alebo presun na iné miesto. Doma ju môžete použiť pri naťahovaní pletiva plota alebo pri zdvíhaní kmeňa odpíleného stromu. Dá sa využiť dokonca pri oslobodzovaní uviaznutého auta alebo na upevnenie akéhokoľvek opravovaného predmetu v garáži či dielni. Jednoducho povedané, je jedno, či ide o exteriér či interiér. Je dôležité pripomenúť, že s pákovou lanovačkou môžete pracovať všade tam, kde nie je zavedený elektrický prúd. Je to naozaj veľmi praktické prenosné zariadenie.

Kladkostroje

Medzi veľmi obľúbené zdvíhacie zariadenia patria kladkostroje. Na zdvíhanie a manipuláciu s bremenom využívajú princíp kladky. Aj veľmi ťažké bremeno dokážete zdvihnúť pomocou vlastnej sily. Môžete si vybrať kladkostroj pákový – pohyb vykonávate pomocou páky, alebo reťazový kladkostroj – pohyb regulujete ťahaním reťaze. Kladkostroje sa používajú v továrňach, dielňach či priemyselných halách. Čoraz častejšie však nachádzajú uplatnenie aj u súkromí. Umožnil to ich vývoj. Sú vyrobené z kvalitných materiálov, nevyžadujú si špeciálnu údržbu, ľahko sa ovládajú a stali sa aj cenovo dostupné. To všetko sú vlastnosti, ktoré ocenia aj bežní užívatelia. Spomeňte si na Holanďanov a ich domy s hákmi na priečelí. Princíp kladky využívajú na sťahovanie ťažkého nábytku a predmetov už stáročia. Inšpirujte sa nimi a dajte šancu kladkostroju aj u vás doma, či už v garáži alebo dielni. Napr. pri nakladaní ťažkého nákladu do kufra, pri prenášaní pneumatík alebo pri nasadzovaní nosiča na strechu auta.

Hrebeňový zdvihák

Nazývaný aj oceľový, je univerzálnym zdvíhacím zariadením pre profesionálov. Patrí naozaj k top produktom v segmente zdvihákov na našom trhu. Vďaka materiálu, z ktorého je vyrobený, a vďaka svojím vlastnostiam, sa dá použiť aj v extrémnych podmienkach. Slúži nielen na zdvíhanie, ale aj na priťahovanie, roztláčanie či fixáciu pri zváraní. Ide teda naozaj o profesionálne zariadenie určené na prácu s tými najnáročnejšími požiadavkami.

Jeden tip na záver

Ak pracujete s plechmi a potrebujete ich presúvať či nadvihnúť, siahnite po zdvíhacom magnete. Upevnite ho na ľubovoľné zdvíhacie zariadenie. Je to veľmi šetrný spôsob uchopenia, nedôjde k deformácii plechov.

Našli ste to správne zariadenie na manipuláciu s bremenom pre vás? Ak nie, ozvite sa odborníkom z  Gutmanlifting, ochotne vám poradia.

(Reklamný článok)