Svrbickú snežnú stopu presunuli

Na konanie obľúbeného bežkárskeho podujatie nie je dosť snehu, organizátori dnes informovali, že 3. ročník Svrbickej snežnej stopy presúvajú na sobotu 2. februára. Tento termín ešte potvrdia prostredníctvom Facebooku.

„Príroda si tentokrát s nami opäť poriadne zahrala a aktuálna situácia snehovej pokrývky v Svrbiciach a na trasách podujatia nie je vyhovujúca na uskutočnenie našej akcie,“ uviedol predseda organizačného výboru Ladislav Beleščák.

Preto sa usporiadatelia rozhodli 3. ročník Svrbickej snežnej stopy posunúť o dva týždne, na sobotu 2. februára 2019.

„Tri dni pred plánovaným uskutočnením potvrdíme konanie akcie na Facebooku. Veľmi nás to mrzí obzvlášť keď na severe krajiny sa boria s prebytkom snehu a u nás ho je dnes nedostatok. Veríme, že sa situácia zlepší a budeme vás môcť privítať u nás v Svrbiciach o dva týždne,“ uzavrel Ladislav Beleščák.

Vyznačená trasa Svrbickej snežnej stopy začína a končí pri vykrývači Orange (cca 300 m.n.m). Sú na nej viaceré vyhliadky, je vhodná pre začiatočníkov, pravidelných účastníkov bežkárskych podujatí, rekreačných i výkonných bežcov.

Zo Svrbickej Plešiny (369 m.n.m) je za dobrého počasia nádherná panoramatická vyhliadka na nitriansky Zobor (587 m.n.m.) s telekomunikačnou vežou, na hrebene Tríbeča a Vtáčnika, na Topoľčiansku kotlinu a na majestátnu dominantu Marhát (748 m.n.m.) s rozhľadňou, pod ktorým sa vyníma kostolík sv. Juraja.

Zdroj: Svrbická snežná stopa 2019