Sviňa láme v kine Fontána rekordy

Tri týždne od uvedenia videlo trhiller z prostredia politiky a mafie 315-tisíc divákov. V Piešťanoch prekonal minuloročné rekordy. Videlo ho viac ľudí než Trhlinu aj Avengers: Nekonečná vojna.

Pre veľký záujem bude kino Fontána premietať slovenský thriller Sviňa v pondelok 2. marca o 18.00 h. Pôjde už o desiatu projekciu v Piešťanoch. Záujem je napriek tomu obrovský, vstupenky je nutné rezervovať vopred.

„Doteraz videlo film rekordných 2 060 divákov,“ skonštatoval vedúci kina Fontána Jozef Valachovič.

Dodal, že najnavštevovanejším filmom minulého roka bola Trhlina, na ktorú do kina Fontána prišlo 1 464 divákov. Až za týmto úspešným slovenským filmom skončili akčné sci-fi Avengers: Nekonečná vojna (1 292 návštevníkov) aj animák Ako si vycvičiť draka (1 235 návštevníkov).

Slovenský thriller Sviňa sa odohráva vo svete vysokej politiky, mafie bielych golierov, zločinu, obchodu s bielym mäsom a veľkých peňazí.

Jeho režisérkou je Mariana Čengel Solčanská a producentom Rudolf Biermann. Ide o adaptáciu knihy Arpáda Soltésza.

„Umenie v našich podmienkach možno nemá moc meniť kolobeh dejín, ale má slobodu vysmiať sa tým, ktorí zabudli aké je to byť slušnými ľuďmi,“ povedala o filme Mariana Čengel Solčanská.

„Nehovoríme o konkrétnych ľuďoch, ale o mechanizme moci. Naše postavy sú archetypy gaunerov, ktorí sa neštítia zneužívať mladistvé dievčatá, prahnú po moci, znásilňujú právo a spravodlivosť a v mene boha peňazí sú bez škrupúľ ochotní vraždiť,“ doplnil Rudolf Biermann.

Text: Martin Palkovič Zdroj: Tlačová správa MsKS/Martin Valo Foto: film-svina.sk