Súrodenci Drahovskí medzi najlepšími triatlonistami Slovenska

V hlasovaní športových novinárov a členov Slovenskej triatlonovej únie obsadila Lýdia Drahovská druhé miesto. Jej brat Tadeáš je šiesty. Výsledky ankety Triatlonista roka 2016 vyhlásili 6. decembra v Bratislave.

Medzi mužmi zvíťazil Richard Varga a najlepšou ženou je Romana Gajšošová. Hneď za ňou sa však umiestnila juniorská reprezentantka, úspešná účastníčka Majstrovstiev sveta v zimnom triatlone Lýdia Drahovská z Piešťan.

Na svetovom zimnom šampionáte bola členkou striebornej štafety a medzi jednotlivcami získala vynikajúce 6. miesto. Z Majstrovstiev Európy v kros duatlone si doniesla striebornú medailu a rovnaké umiestnenie dosiahla aj na domácich duatlonových majstrovstvách. Najvyššie priečky v rôznych kategóriách obsadila v Slovenskom pohári. Onedlho odchádza na sústredenie slovenskej reprezentácie do Talianska.

Tadeáš Drahovský je tiež juniorským reprezentantom, úspešným účastníkom Majstrovstiev sveta v zimnom triatlone a Majstrovstiev Európy v kros duatlone. Najviac sa mu však v uplynulom roku darilo v kros triatlone a na ten by sa chcel zamerať aj v budúcnosti. Má za sebou víťazstvo v Slovenskom pohári juniorov a získal aj striebro na majstrovstvách Slovenska.

Cros_duatlon_drahovski_5

Text: Martin Palkovič Foto: Sándor Bereczky