Študenti sa vzdelávali o cene štátu a verejných financiách

Ako plod niekoľkoročnej spolupráce pedagógov Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch a Inštitútu ekonomických a spoločenských analýz (INESS) v Bratislave sa 10. novembra podarilo na pôde gymnázia uskutočniť ďalšiu zo série prednášok na ekonomické témy, tentoraz ako workshop o cene štátu, príjmoch a výdavkoch štátneho rozpočtu, o finančnej disciplíne a zodpovednosti a zákonoch podivuhodného sveta verejných financií.

Prednášku ekonomického analytika a projektového koordinátora INESSu Juraja Fukatscha pod názvom Vesmír verejných výdavkov otvorili riaditeľ školy Radim Urban a garant programu Peter Rusnák, ktorí privítali nielen študentov, ale aj záujemcov o ekonomické témy z radov odbornej i laickej verejnosti. Pod hlavičkou gymnázia ako ambasádorskej školy a regionálneho garanta Olympiády ľudských práv študenti v tvorivej atmosfére diskutovali o vesmíre daňových odvodov a o cenách a kvalite služieb, ktoré občanom ponúka štát.

Niektorí z nich získali v súťaži aj niekoľko titulov z odbornej ekonomickej literatúry. Stretnutie s ekonómiou pokračovalo po diskusii ešte konzultáciami pre gymnazistov, ktorí sa venujú ekonomickým otázkam vo svojich študentských vedeckých projektoch.

PK OBN & Liliana Pažítková, študentka maturitného ročníka