Stará Elektrárňa otvára svoje brány mladým bádateľom

Elektrárňa Piešťany pozýva všetkých vedychtivých návštevníkov na podujatie Hravá Elektrárňa. Program určený predovšetkým pre rodiny s deťmi štartuje 1. augusta o 16.00 a bude trvať do 18.30 h. Pre návštevníkov je pripravený bohatý náučný aj zábavný program.

Na jednotlivých stanovištiach, v záhrade a v útrobách Elektrárne, sa deti budú môcť zapojiť do rôznych aktivít a vyskúšať si pokusy spojené s vedou, technikou a prírodou.

Po vstupe do Elektrárne si mladí vedci budú môcť vyskúšať vlastnými svalmi rozozvučať gramofón pomocou gápľa. V jednotlivýchčastiach unikátnej stavby budú môcť premieňať elektrinu na blesky, vyrábať lávovú lampu a zoznámiť sa s Teslom a Edisonom.

V záhrade Elektrárne privíta návštevníkov skúsený vtáčkar, ktorý vysvetlí prečo je dôležité pomáhať vtáčikom a ako to robiť. Bylinkárka pozýva deti zahrať si netradičné pexeso v prírodnej parfumérii. V záhrade plnej života sa návštevníci stretnú aj s aktivistami z OZ Kvas, ktorí prezradia zaujímavosti o netopieroch.

Na najmenších návštevníkov sa teší Montessori klub Piešťany, ktorý ich zapojí do jednoduchých experimentov so svetlom a farbami.

Pre každého mladého bádateľa, ktorý sa zapojí, je prichystaná malá odmena!

Vstup je voľný. Podujatie je vhodné pre deti od 1,5 do 12 rokov v sprievode rodičov.

Text: Elektrárňa Piešťany