Spoznajte svet prostredníctvom rozprávania skúsených cestovateľov

Miesta, kam sa bieli ľudia ešte nedostali, dobývanie sopiek v Čile, výstupy na Ararat aj Damávand. O tom všetkom budú rozprávať mladí cestovatelia na piešťanskom vydaní festivalu Cestou necestou. Uskutoční sa 20. novembra v piešťanskom klube ŽiWell.

Témou festivalu sú tentoraz nepoznané svety. Headlinerom celej šnúry po 17 slovenských mestách je zakladateľ tohto podujatia Michal Knitl, s novým dokumentom o 4 mesiacoch v Indonézii a Papue-Novej Guinei.

Počas tejto cesty spoznal domorodcov dorozumievajúcich sa pískaním. Ďalší ho zobrali na túru nad 4000 metrov, kde cestou späť zobrali “skratku” a štyria domáci sa pol dňa striedali v mačetovaní pralesa, aby došli do civilizácie.

Janka Hromníková bude rozprávať o dobíjaní sopiek v severnej časti Čile. „Túto expedičku považujeme za jednu z najintenzívnejších, aké sme kedy zažili. Za 16 dní, z ktorých bol každý iný a úplne originálny, sme urobili 7 300 km, počas ktorých sme sa 8x dostali autom nad 5000 metrov. Plánovaný cieľ nazbierať 2 5000 metrov nad morom (autom) na stratovulkánoch sme prekročili na úctyhodných 27 168 metrov,“ hovorí skúsená cestovateľka.

Tretia prednáška bude venovaná Iránu a pohoriu Alborz, ktoré navštívil Tomáš Gindl.: „Damavand svojou charakteristikou aktívneho vulkánu a výškou ma dlhodobo lákal. Podobne bol na tom aj Ararat. Spojiť tieto dva masívy do jednej cesty vyústilo do samozrejmosti.“

Podujatie nájdete aj na Facebooku

Text a foto: Tlačová správa Foto: Michal Knitl