Športový obchod Sportrysy: Podtatranský raj nielen pre skialpinistov

Skialpinizmus sa teší v našich končinách v posledných rokoch veľkej popularite. Na to reagujú aj športové obchody, ktoré medzi svoj sortiment často zahŕňajú aj skialp set.

Nespravte chybu pri výbere skialp setu

Určite ste už niekedy počuli o skialpinizme. Ide o v súčasnosti veľmi populárny šport, ktorý v sebe spája voľný štýl lyžovania, a takisto niečo z lezeckých a navigačných schopností. Tento šport vyžaduje dostatočnú fyzickú kondíciu či kvalitný skialp set. Medzi kolísky tohto športu sa považuje Francúzsko a Švajčiarsko. Na Slovensku ľudia za touto fyzickou aktivitou mieria hlavne do Západných, Vysokých či Nízkych Tatier, ale aj do Veľkej a Malej Fatry.

Skialp set si môžete vybrať aj sami, no v obchodoch ho teraz nájdeme aj komplet zložený. Ako sa však nepomýliť? Lyže by mali byť o cca 5 až 10 cm dlhšie ako lyžiarova postava. Tým docielite lepšiu stabilitu na snehu. Najčastejšou šírkou je 85 cm.

Lyžiarky vyberáme podľa lyžiarskych schopností a terénu, kam najčastejšie zamierime. Precízne si ich vyskúšajte a poprechádzajte sa v nich v obchode. Poznáme aj viac typov lyžiarok:

  • speedtouring – ľahké a pretekárske lyžiarky,
  • skitouring – perform + allround,
  • freetouring – freeride + freetouring.

Viazanie musí s lyžami takisto funkčne ladiť.

Vypočujte aj rady a tipy od profesionálov

Kvalitné skialpinistické vybavenie ponúka predajca Sportrysy. Ten funguje od roku 1993 a disponuje dvomi kamennými predajňami v Poprade. Veľkej popularite sa teší aj ich e-shop. Sortiment tovaru pozostáva len z overených značiek a zaujímavo znie aj jeden zo sloganov firmy: „Nepredávame tovar, predávame šport. Rovnako poskytujú aj kompletný servis na profesionálnej úrovni.

Zákazníci v Sportrysy nájdu športové oblečenie, športovú obuv, batohy a tašky a mnoho iných kvalitných vecí pre zimné a letné športy, beh či outdoor aktivity. Predaj a servis je postavený na základe skúseností aktívnych a profesionálnych športovcov, ktorí predávaný tovar aj sami testujú. Nebojte sa prísť aj po tipy či praktické rady priamo k samotným odborníkom.

Zdroj obrázku: Oleksii Marusyk / Shutterstock.com

(Reklamný článok)