Športová obuv na každý deň

Hovorí sa, že nikto nie je taký bohatý, aby si kupoval lacné veci. Túto frázu by si mal každý dobre zapamätať, a to najmä pri kupovaní športovej obuvi. Nenechajte sa zlákať nízkymi cenami dizajnových tenisiek, ktoré vám dlho nevydržia a navyše nebudú nijak špeciálne chrániť vaše chodidlá i kĺby.

Športoví nadšenci, ktorí pravidelne trávia svoj voľný čas aktívne, určite už dávno pochopili nutnosť kvalitnej športovej obuvi. Na trhu sú však aj značky, ktoré tento typ topánok prepojili s modelmi určenými na bežné, každodenné nosenie. Medzi ne patrí aj obľúbený výrobca New Balance, z dielne ktorého pochádzajú ikonické topánky obľúbené najmä medzi mladou generáciou. New Balance topánky sú plné farieb, ale na svoje si prídu aj tradiční milovníci čiernych modelov, ktoré sa dajú skombinovať s naozaj každým outfitom.

Kúsok histórie

Možno vás prekvapí fakt, že značka New Balance vznikla už v roku 1906, bola založená a jej hlavné vedenie stále sídli v americkom meste Boston v štáte Massachusetts a pri jej zrode stál zakladateľ William J. Riley, ktorý sa do Spojených štátov prisťahoval z Írska. Inšpiráciou pre Rileyho boli sliepky a ich opora nožičiek pri behaní, takže sa pustil najskôr do výroby trojbodovej opory klenby chodidla. Zaujímavé, aký súvis môžu mať sliepky s jednými z najznámejších športových topánok na svete. To je dôvod, prečo majú niektoré New Balance krabice na topánky vnútornú potlač so sliepkami.

Okrem športových topánok, ktoré boli na začiatku primárnym produktom firmy, sa do jej ponuky dostali aj ďalšie športové potreby vrátane kvalitného oblečenia nielen na tréningové dni.

Pre bežcov i bežkyne

Ak sa pohybujete v komunite bežcov a zaujímate sa o históriu bežeckej obuvi, určite ste sa už niekedy stretli s topánkou s názvom Tracster. Ide o prvý profesionálny model tenisiek na behanie a nepochádza z inej dielne ako z New Balance a na trh bol uvedený v roku 1960. Výrobcovia nezabudli však ani na ženské bežkyne a pre ne boli vyvinuté topánky W320.

Aj napriek tomu, že New Balance bola ako značka na začiatku založená a vedená len jedným človekom a neskôr sa na celom procese podieľalo šesť ľudí, sa od svojho primárneho zamerania na bežeckú obuv začala venovať aj komerčnej lifestylovej tvorbe tenisiek, ktoré sú obľúbené celosvetovo.

Topánky New Balance sú obľúbené a cenovo dostupné. Nie sú teda určené len pre špičkových bežeckých atlétov a ak ich chcete mať aj vy so svojom šatníku, potom ich jednoducho nájdete v e-shope FTSHP vo viacerých prevedeniach. Pri nákupe nad 100 eur neplatíte poštovné a ak sa zaregistrujete do FOOTSHOP CLUB, môžete využívať rôzne zľavy. Stačí len pár klikov a do pár dní môžete mať svoje topánky New Balance u seba doma.

(Reklamný článok) Foto: Footshop