Sobotný otvorený ateliér ponúkne sériu workshopov pre každého

Kultúrno-kreatívne centrum Arta, ktoré vzniká v priestoroch bývalého Figara na Kollárovej ulici začalo predstavovať jednotlivé časti doteraz nevyužívaného objektu. Tie budú slúžiť ako ateliéry, priestory na vzdelávanie, kultúrne podujatia aj verejnoprospešné činnosti.

Už túto sobotu, 5. decembra, môže verejnosť navštivíť ďalšiu časť kultúrno-vzdelávacieho centra Arta, v ktorej má vzniknúť tvorivý ateliér.

Celodenné podujatie s názvom WORK-SHOP-TALK pripravili tvorcovia značky Primát, ktorí sa v Arte postupne usídľujú. Od 10.00 – 20.00 h si tak budete môcť pozrieť ich Otvorený ateliér a počas kreatívneho dňa vyskúšať, ako sa dá z odpadu vytvoriť nová vec alebo ako oživiť potlačou oblečenie, ktoré vám už dlhšie leží v skrini.

Zároveň budete mať možnosť zakúpiť si aj už hotové produkty pod vianočný stromček, pre tých, ktorých máte radi.

Primát je značka, ktorá svojou činnosťou podporuje zodpovednú spotrebu, mimoškolské vzdelávanie, komunitné zdieľanie a slowfashion. Aj preto bude séria workshopov zameraná na upcykláciu vecí.

Organizátori odporúčajú priniesť si vlastné kúsky oblečenia, ktoré budete môcť pretvoriť klasickou grafickou technikou linorytu. Všetky workshopy budú na báze dobrovoľného príspevku a sú vhodné ako pre deti, tak aj pre dospelých.

Tvorivú atmosféru bude spríjemňovať hudobný hosť Tóno S.


PROGRAM:

10:00-13:00 – workshop PURE LOVE,
ktorí sa inšpirujú k životu s menšou odpadovou stopou. Na tomto workshope si vytvoríte
plnohodnotnú peňaženku z kompozitných materiálov.

13:00-16:00 – na workshope SLOW:WORK
dáte starému odevu druhú šancu na život. Pomocou farieb na textil si „potetujete“ a
skrášlite rôzne kusy odevov.

16:00-19:00 – workshop RECYKLÁTOR.
Výroba „bagbag“ a teda obalu na sáčky, ktoré môžete so sebou nosiť na nákupy
donekonečna, a ktorý využijete aj na uschovanie ďalších drobností.

10.00-19.00 – Primát
potlač na textil technikou linorytu

Akcia sa uskutoční za dodržiavania všetkých aktuálnych hygienických a etických nariadení. Povinné je prekrytie horných dýchacích ciest či dezinfekcia rúk. Na workshopy sa môžete nahlásiť vopred, čím si zabezpečíte miesto v daný čas, ktorý vám vyhovuje (artapiestany@gmail.com). Ak vám nevyhovuje čas, v ktorom sa uskutoční daný workshop alebo máte na sobotu viacero plánov, nezúfajte! Zastavte sa kedykoľvek počas dňa a ohláste sa priamo v Arte lektorom workshopov, ktorí sa vám budú venovať.

Podujatie nájdete aj na Facebooku: https://www.facebook.com/events/194716592148788


Text: Tlačová správa – ARTA Foto: Primát, Pure Love, Recyklátor, Arta