Slovakman: V piešťanskom pekle bude opäť bojovať aj Petr Vabroušek

Prvá augustová sobota bude aj tento rok patriť triatlonovému peklu s názvom Slovakman 226. Teploty presahujúce 30 stupňov a silný vietor vytvárajú pre účastníkov týchto pretekov skutočne náročné podmienky.

Podľa informácií, ktoré na webe podujatia zverejnili organizátori, je prihlásených rekordných 205 pretekárov a 35 štafiet. Na štarte nebudú chýbať obhajcovia vlaňajších víťazstiev. Medzi mužmi Petr Vabroušek a medzi ženami Helena Kotopulu, obaja z Českej republiky.

Vabroušek to určite nebude mať jednoduché. Konečne ho prekonať budú chcieť vedúci pretekár českého pohára Řenč, a ďalej Oppolzer, Wainer, Slatinský, Jílek, Holub, Křivánek a Orlický. Helene Kotopulu budú v pätách Pavlíčková a Muckenhuberova.

Spomedzi piešťanských športovcov uvidíme na trati Jakuba Ferencza, Michala Grambličku a v štafete aj Lukáša Rusnáka, Martina Vrábla a Braňa Siváka. Tím Triatlon Vrbové budú zastupovať Roman Loučka a Martin Stolár.

Slovakman štartuje v sobotu 4. augusta o 7.00 h pri piešťanskej Lodenici. Plavecká časť sa uskutoční na Sĺňave, cyklistika bude prebiehať medzi Piešťanmi a Červeníkom. Šoféri preto musia počítať s dopravnými obmedzeniami alebo sa tomuto úseku radšej vyhnúť.

Bežecká trať je situovaná medzi Lodenicou a mestským parkom. Bežcov budú okoloidúci stretávať od 12:30 až do 23:00 h. Prvého v cieli očakávajú okolo 15:20 h.

„Príďte sa pozrieť na jediný dlhý triatlon na klasických ironmanských tratiach 3,8 km plávania, 180 km cyklistiky a 42,2 km behu. Podujatie sa koná ako majstrovstvá Slovenska v dlhom triatlone, Ford Czechman Tour Český pohár v dlouhém triatlonu a Československý pohár,“ uzatvárajú organizátori.

Zdroj: slovakman.sk