Slovakman spozná nového víťaza, Vabroušek tentoraz nepríde

Piešťany budú aj tento rok jediným miestom na Slovensku, kde sa uskutočnia preteky v dlhom triatlone. Slovakman 226 štartuje v sobotu 6. augusta o 7.00 h na Lodenici.

Účastníci z viacerých krajín absolvujú 3,8 km plávania, 180 km na bicykli a k tomu maratón (42,2 km). Prví z nich by mali byť v cieli na Lodenici okolo 15.30 h. Vyhodnotenie sa uskutoční o 23.00 h.

Dnes je už isté, že v Piešťanoch tentoraz nezvíťazí Čech Petr Vabroušek, ktorý v posledných rokoch dobehol do cieľa vždy ako prvý. Nepremožiteľný český športovec dal tentoraz prednosť inej súťaži. K favoritom teda patrí jeho krajan Jan Oppolzer, ktorý pred časom ukončil Vabrouškovu 18 rokov trvajúcu dominanciu na česko-slovenských ironmanoch, keď zvíťazil na Moravianmanovi.

Diváci môžu železných mužov a ženy povzbudzovať najmä na bežeckej časti, ktorá vedie z Lodenice po nábreží do mestského parku a späť. Na prebiehajúce preteky budú organizátori ľudí upozorňovať pri soche Barlolámača, kde nebude chýbať reprodukovaná hudba ani moderátor.

Motoristi by mali byť k pretekárom ohľaduplní na trase Lodenice – Červeník. Plavecká časť prebehne hneď ráno vo vodách rieky Váh.

Zdroj: slovakman.sk Ilustr. foto: Martin Palkovič