Silvestrovský beh sa uskutoční napriek lockdownu

Ani nepriaznivá epidemická situácia nezabráni konaniu jedného z najstarších silvestrovských behov v Európe. Vďaka nadšeným organizátorom budú dodržané všetky aktuálne platné opatrenia hygienikov.

Vo vyše polstoročnej histórii Silvestrovkého behu v Piešťanoch sa nikdy nestalo, aby sa toto podujatie v závere decembra nekonalo. Kvôli veľkému množstvu snehu a silnému mrazu bol ohrozený už druhý ročník, ktorý sa konal v roku 1966. Usporiadateľom vtedy spôsobila problémy aj porucha osvetlenia Kolonádového mosta. Nakoniec sa však preteky konali, aj keď sa ich zúčastnilo iba 14 bežcov.

Vlani sa Silvestrovský beh kvôli rekonštrukcii prvýkrát nemohol konať na Kolonádovom moste. Tento rok mu nepraje pandémia ochorenia covid-19 a napriek tomu sa uskutoční.

„55. ročník, z dôvodu aktuálnej nepriaznivej situácie, sme sa rozhodli zorganizovať ako virtuálny pretek. Pevne veríme, že vás táto forma neodradí, ba naopak, veríme, že zaujmeme touto formou široké spektrum účastníkov a radi sa k nám pripojíte,“ hovoria organizátori.

Silvestrovský beh môže absolvovať ktokoľvek a kdekoľvek na svete v termíne od 26. do 30. decembra (vrátane). Individuálne športové aktivity totiž majú výnimku z aktuálne platného zákazu vychádzania.

Na základe registrácie príde každému účastníkovi do jeho e-mailovej schránky štartovné číslo a odkaz na stránku, cez ktoré môže do 31. decembra 12.00 h nahrať údaje o absolvovanom behu vo formáte gpx.

Tento formát podporuje väčšina bežeckých aplikácií. V prípade, že to aplikácia neumožňuje, stačí poslať screenshot aktivity, na ktorom bude vidieť dátum, vzdialenosť, dosiahnutý čas a prípadne aj informácia o celkovom prevýšení na e-mailovú adresu info@vos-tpk.sk.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič