Silvestrovský beh bol rekordný

59. ročník Silvestrovského behu prekonal rekord v počte účastníkov. Na štart sa ich postavilo v rôznych kategóriách 743, rok predtým to bolo 490.

„Aktuálny ročník prilákal tiež veľké množstvo divákov, ktorí vytvorili fantastickú atmosféru pre súťažiacich,“ uviedol jeden z organizátorov behu Lukáš Komadel a dodal, že prípravy na jubilejný 60. ročník sa už teraz rozbiehajú.

Atletickému oddielu TJ Družba Piešťany, ktorý za prípravou tradičného piešťanského športového podujatia stojí, sa podarilo prilákať aj viacero bežcov zo zahraničia. Boli medzi nimi Bulhari, Česi, Francúzi, Briti, Nemci, ale aj Talian, Srb, Poliak a Mexičan.

Zároveň organizátori informovali, že na 59. ročníku bolo stanovených viacero traťových rekordov. Piešťanec Matúš Babulík reprezentujúci Slávia STU Bratislava zabehol 4 km dlhú trať za 13 minút a 12 sekúnd. Sophia Zápotocká (AK Dubnica nad Váhom) to stihla za 14 minút a 48 sekúnd. Na 10 km dlhej trati dominoval s novým rekordom Marek Kubík z Nového Mesta nad Váhom (35 minút a 29 sekúnd). Medzi ženami pokorila rekord na 10 km dlhej trati Jarmila Hastíková z Veselí nad Moravou.

Kompletné výsledky nájdete na tejto adrese: https://sportsoft.cz/sk/zavod/overview/8843

Text: Martin Palkovič Foto: Peter Jánoška