Silvestrovský beh bude konečne medzi mostami

Každý rok 30. decembra sa v Piešťanoch stretávajú bežci z blízkeho aj vzdialenejšieho okolia na jednom z najstarších behov na Slovensku – na Silvestrovskom behu medzi mostami. Po dvoch virtuálnych verziách sa toto podujatia konečne uskutoční na tradičnom mieste a v prezenčnej forme.

„V piatok 30. decembra 2022 si užijeme vianočnú atmosféru Kúpeľného ostrova, prebehneme cez Kolonádový a Krajinský most, tak ako po mnohé roky,“ sľubujú organizátori Silvestrovského behu.

V celej histórii Silvestrovského behu sa nikdy nestalo, aby sa toto podujatie v závere decembra v Piešťanoch neuskutočnilo. Usporiadateľov neodradilo rekordné množstvo snehu (1966), rekonštrukcia Kolonádového mosta (2019) ani pandémia (2020 a 2021). Silvestrovský beh presunuli na iné miesto alebo pripravili jeho virtuálnu verziu.

Účastníci 58. ročníka môžu absolvovať trať, ktorá je dlhá 5 alebo 10 km. Každý z nich dostane účastnícku medailu. Vďaka spolupráci so Slovenskými liečebnými kúpeľmi Piešťany bude prezentácia v kúpeľnom dome Napoleon. Šatne, sprchy a vonkajší bazén s termálnou vodou na kúpalisku Eva sprístupní Klub vodného póla Kúpele Piešťany.

Usporiadatelia spojili svoje sily s organizáciou Asociácia pomoci postihnutým – APPA a stali sa súčasťou programu Nadácie ZSE, s ktorou pripravili zbierku pre Timku Hricovú.

Registrácia prebieha na tejto adrese: silvestrovskybeh.sk.

Zdroj: silvestrovskybeh.sk