Silvestrovský beh bude aj tento rok bez spoločného štartu

Po dvoch rokoch sa malo tradičné športové podujatie vrátiť medzi piešťanské mosty. Silvestrovský beh sa však v prezenčnej forme opäť neuskutoční. Nedovoľujú to aktuálne platné pandemické opatrenia.

Usporiadatelia na tento rok pripravovali prezenčnú aj virtuálnu formu podujatia. Pred Vianocami oznámili, že sa sa môže uskutočniť iba tá virtuálna, hromadné akcie totiž nie je možné organizovať. Účastníci, ktorí sa zaregistrovali na prezenčný beh, budú presunutí do virtuálneho.

Virtuálny beh je treba absolvovať v termíne od 28. decembra 18.01 h do do 30. decembra 17.59 h. Na základe registrácie príde každému účastníkovi do jeho e-mailovej schránky štartovné číslo a odkaz na stránku, cez ktorú následne nahrá údaje o absolvovanom behu vo formáte gpx. Tento formát podporuje väčšina bežeckých aplikácií.

Okruh medzi Kolonádovým a Krajinským mostom, ktorý vedie aj okolo vstupu do hotela Thermia Palace, meria 1 253 m. Účastníci si virtuálny Silvestrovský beh môžu individuálne zabehnúť na jeho tradičnej trati, ale aj kdekoľvek inde na svete.

Vlani svoje výsledky organizátorom poslalo 189 bežcov vrátane Antona Javorku, ktorý toto podujatie zakladal. Vo veku 79 rokov mal na 10 km dlhej trati lepší čas (50 minút) než mnohí mladší pretekári. Za víťazom Martinom Zaťkom (ročník 1996) zaostal iba 10 minút a 11 sekúnd.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič