SHMÚ vydal výstrahu kvôli búrkam aj pre Piešťany

V súvislosti s prechodom studeného frontu hrozí na Slovensku vznik supercelárnych búrok, prípadne búrkových systémov sprevádzaných silným vetrom. Pre okres Piešťany platí výstraha prvého stupňa.

„Od západu dnes prechádza cez našu oblasť studený front, ktorý postupne prinesie prehánky a búrky, ojedinele aj intenzívne. Silnie výškové západné prúdenie, čo môže viesť k vzniku supercelárnych búrok, prípadne búrkových systémov sprevádzaných silným vetrom. Studený front zároveň prinesie ochladenie a zajtra už tropický deň na Slovensku neočakávame,“ informoval Slovenský hydrometeorologický ústav prostredníctvom Facebooku.

Pre okres Piešťany platí v pondelok 13. júna od 12.00 do 19.00 h výstraha prvého stupňa, čo znamená malú pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom, nárazmi vetra a krúpami.

„Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Pri búrkach môžu byť obmedzené ľudské aktivity a ohrozené zdravie,“ varuje SHMÚ.

Text: Martin Palkovič

Ilustr. foto: Ľubomír Gabriš