Sedem statočných aj Hviezdne vojny – Piešťanský festival otvorí filmová hudba

Melódie známe zo strieborného plátna v podaní prvého symfonického telesa otvoria už 61. ročník Piešťanského festivalu. V sobotu 28. mája zaznejú v Dome umenia skladby velikánov ako Hans Zimmer, Ennio Morricone a John Williams.

Po známej znelke 20th Fox Century sa poslucháči prenesú na Divoký západ s hudbou z legendáreho westernu Sedem statočných, potom nazrú do citlivej duše Forresta Gumpa a v prvej časti koncertu okrem iného zaznejú aj suity z filmov Titanic a James Bond.

Druhá polovica bude až na výnimky venovaná Johnovi Williamsovi. Filharmonici predstavia publiku všestrannosť tohto päťnásobného držiteľa Oskara. Začnú jeho hudbou k filmu Harry Potter a kameň mudrcov a skončia témou Darth Vader zo série Hviezdne vojny, pri ktorej naskakujú zimomriavky.

Dramaturg tohto žiadaného koncertného programu nevynechal ani skladateľov ako Hans Zimmer a Ennio Morricone. Ich filmové skladby zaznejú v podaní Slovenskej filharmónie pod vedením svetovo uznávaného dirigenta Leoša Svárovského (na snímke). Sólistom koncertu bude huslista Jarolím Emmanuel Ružička.

Úvod 61. Piešťanského festivalu v Dome umenia je príležitosťou zažiť špičkový symfonický orchester vo veľkej sále s výborným zvukom a nájsť si tak cestu ku kvalitnej klasickej hudbe, ktorej bude počas celého leta trvajúci 61. Piešťanský festival plný.

Text: Tlačová správa Foto a video: Slovenská filharmónia