Remeselníci ani tento rok do Piešťan neprídu, obľúbené podujatie zrušili

Obľúbené podujatie sa v Piešťanoch neuskutoční ani tento rok. Je to už druhý ročník v poradí, ktorý usporiadatelia v súvislosti s pandémiou koronavírusu museli zrušiť.

Organizačný tím si uvedomuje zodpovednosť voči návštevníkom a remeselníkom, ako aj riziko spojené s organizovaným hromadných podujatí. Po konzultáciách s RÚVZ v Trnave sa rozhodli podujatie v Piešťanoch ani v tomto roku neorganizovať. Na svojej web stránke o tom informovalo mesto Piešťany.

„Po dôkladnej úvahe a po návšteve Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave podujatie Tradičné umelecké remeslá v tomto roku neuskutočníme,“ uviedli usporiadatelia podujatia.

Tradičné umelecké remeslá sa v Piešťanoch konajú od roku 2009. Táto akcia dokázala každoročne koncom mája prilákať na Kúpeľný ostrov tisícky návštevníkov.

„Predpokladáme, že podujatie sa uskutoční v letných mesiacoch, ak to pandemická situácia dovolí. Presný termín sa ešte nedá odhadnúť,“ uviedla pre zpiešťan.sk v apríli Ľubica Kuzmová z organizačného tímu Tradičných umeleckých remesiel. Dnes (28. júna) prišla informácia, že podujatie sa neuskutoční ani v lete.

V máji sa mal konať aj Festival letectva, ktorý je presunutý na rok 2022. Zatiaľ potvrdeným náhradným termínom ďalšej obľúbenej akcie – Piešťanských Zlatých stúh je 19. až 22. august 2021.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič