Piešťany sú v covid automate žlté, v bazénoch môže byť viac ľudí

Po dlhšom období v oranžovej farbe je okres Piešťany v covid automate od pondelka 28. júna žltý. Znamená to 1. stupeň ostražitosti a miernejšie obmedzenia.

Aj v žltých okresoch je nutné nosiť rúška v interiéri a na hromadných podujatiach aj v exteriéri. Na podujatia však môže prísť viac návštevníkov ako minulý týždeň. Hromadné podujatia sú povolené s kapacitou na sedenie v interiéri 50% (max. 250 osôb) a v exteriéri 75% (max. 500 osôb). Kapacita na státie v interiéri je 100 osôb a v exteriéri 250 osôb.

Prevádzka bazénov a plavární je povolená s maximálnym obsadením 50% z celkovej kapacity. To je dobrá správa pre každého, kto sa chce v horúcich dňoch osviežiť na kúpalisku. Ešte minulý týždeň bola maximálna povolená kapacita 30%.

Do vnútorných priestorov wellness, akvaparkov a kúpeľov je aj naďalej potrebný negatívny antigénový test, nie starší ako 24 hodín, alebo RT-PCR/LAMP test nie starší ako 72 hodín, nepotrebujú ho deti do 10 rokov. Testy je možné nahradiť potvrdením o očkovaní proti covid-19. Pred návštevou konkrétneho bazéna alebo kúpaliska je dobré sa u prevádzkovateľa vopred informovať, aké pravidlá treba dodržať.

Informácie o aktuálnych obmedzeniach na Kúpalisku Eva nájdete na jeho web stránke. Jednou z mála ďalších možností, kde sa dá v Piešťanoch v úvode tohto leta osviežiť, sú bazény hotela Granit (Kúpeľný ústav F. E. Scherera). Prioritne slúžia hotelovým hosťom, ale na základe rezervácie ich môže navštíviť aj verejnosť. Preto je nutné zavolať na recepciu (033 79 83 111) a dohodnúť si termín. Vstup je na permanentku – uprednostňujú vlastníkov permanentiek z predchádzajúcej sezóny, ale je možné si kúpiť aj novú. Informácie o typoch permanentiek sú na stránke hotela. Keďže v areáli je vonkajší aj vnútorný bazén, podľa aktuálnych nariadení je na vstup potrebný antigénový test nie starší ako 24 hodín alebo potvrdenie o ukončenom očkovaní.

Verejnosti sú prístupné aj bazény hotela Magnólia (tel. č. 033 32 43 122) a penziónu Diana (tel. č. 033 77 44 200). V oboch prípadoch je potrebný test alebo očkovanie. Pre istotu je dobré zavolať na recepciu a požiadať o informáciu o aktuálnej dostupnosti. Otvorený je už aj vonkajší bazén hotela Korekt.

Žltá farba znamená poslednú fázu varovania, po nej nasleduje zelená, teda monitoring. Zelenú farbu má napríklad susedný okres Trnava. Prevádzka kúpalísk a bazénov je tam dovolená bez kapacitných obmedzení, hromadné podujatia môžu byť naplnené na 75% kapacity sedenia a 50% státia, pričom v interiéri môže byť maximálne 500 ľudí, v exteriéri 1000 ľudí.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič