Radnica prijala ďalší dodatok k zmluve na opravu šatní mestskej polície

Niektoré plánované práce stavebná firma nebude realizovať, iné pribudli. Cena sa takmer nemení. Zákazka za 67-tisíc eur (bez DPH) bude lacnejšia iba o 50 eur.

Vyplýva to z dodatku k zmluve, ktorý v pondelok podpísal primátor Miloš Tamajka. Stalo sa tak približne tri týždne po začiatku rekonštrukcie šatní, ktoré boli poškodené požiarom začiatkom júla 2015. Stavebné práce majú trvať tri mesiace.

Podľa dodatku č. 2 nebudú realizované práce približne v hodnote 9 tisíc eur. Ide najmä o úpravu stropov a montáž tepelnej izolácie. Naopak, v rovnakej hodnote pribudla výstavba zvislých a vodorovných konštrukcií – stĺpov a stropu. Rozdiel je iba 53 eur (bez DPH).

Radnica to vysvetľuje tým, že po demontáži požiarom poškodenej strechy zistili, že postup stavebných prác nie je možné vykonať podľa pôvodného projektu. „Bude tam monolitická deka a nie strecha, ktorá je umiestnená na drevených trámoch,“ vysvetlil Peter Mihálik, vedúci oddelenia IT a majetkových služieb.

Okolo rekonštrukcie šatní mestskej polície je od začiatku viacero otáznikov. Mesto v tomto prípade prvýkrát využilo zákonnú možnosť hľadať dodávateľa stavebných prác do sumy 70 tisíc eur (bez DPH) prostredníctvom prieskumu trhu. Poslanci za to vedenie radnice kritizovali. Viceprimátor Michal Hynek na júlovom zastupiteľstve prisľúbil, že Piešťany opäť budú mať internú smernicu, ktorá verejné obstarávanie upravuje.

Poslanec Ján Jánošík sa v reakcii na tento tender dokonca vzdal funkcie. Mesto neskôr zverejnilo názvy firiem, ktoré v prieskume trhu oslovilo. Okrem víťaznej spoločnosti Kreditstav to boli REKOSTA Piešťany, s.r.o a Spazio immobiliare, s.r.o. Ceny, ktoré tieto firmy ponúkli, však úradníci nekonkretizovali.

Text a foto: Martin Palkovič