Radnica konečne hľadá vedúcich oddelení, v komisiách sú aj poslanci

Päť mesiacov po zmene organizačnej štruktúry začína mestský úrad pomocou výberového konania obsadzovať kľúčové posty. Záujem stať sa vedúcim jedného niektorého z oddelení má spolu 26 ľudí.

Podľa hovorkyne Evy Bereczovej sa niektoré výberové konania uskutočnili včera, ďalšie by mali byť dnes. V komisiách majú zastúpenie aj členovia mestského zastupiteľstva, tak ako to v minulosti od vedenia radnice žiadali.

„Zo skúsenosti, ako boli doteraz vyberaní zamestnanci na iné pozície v rámci úradu si myslím, že ide aj tak len o formalitu a sú už dopredu vybratí uchádzači.“ komentoval situáciu poslanec Jozef Malík, ktorý koncom minulého roka upozornil, že ak mestský úrad neobsadí miesta vedúcich oddelení prostredníctvom výberového konania včas, bude porušený zákon.

Väčšinu súčasných vedúcich totiž primátor Miloš Tamajka iba poveril riadením, čo môže podľa Zákona o výkone práce vo verejnom záujme urobiť iba na šesť mesiacov. Potom musí do riadiacej funkcie nastúpiť človek, ktorý prešiel výberovým konaním.

Mestský úrad obsadzuje miesta vedúcich na oddelení právnych a klientských služieb, na oddelení IT a majetkových služieb, na oddelení sociálnych a školských služieb, na oddelení personálnych služieb a na oddelení stavebných služieb a rozvoja mesta.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič