Radnica chce opraviť ihrisko s umelou trávou, uchádza sa o dotáciu

Peniaze z Fondu na podporu športu majú Piešťanom pomôcť so zveľadením ihriska s umelou trávou pri futbalovom štadióne. Rozpočet projektu je vyše 400-tisíc eur. V prípade schválenia žiadosti o dotáciu mesto zaplatí 160-tisíc eur.

Nové striedačky pre hráčov, dve tribúny pre 70 divákov, ale aj chodníky zo zámkovej dlažby plánuje piešťanská radnica postaviť na ihrisku v areáli futbalového štadióna PFK Piešťany. Súčasťou projektu je aj výmena umelej trávy, ktorá je jednou z najstarších na ihrisku.

Mesto sa s podobným zámerom o peniaze z Fondu na podporu športu uchádzalo minulý rok. Projekt vtedy získal 22 bodov, ale peniaze boli vyčerpané na projekty s 23 a viac bodmi. O tom, že sa radnica pokúsi získať dotáciu ešte raz, rozhodli v decembri mestskí poslanci.

„Modernizáciou športoviska chceme vytvoriť komplexný a bezbariérový športový areál, kde sa prostredníctvom nového čiarovania vytvorí na jednej ploche ihrisko pre futbal, rugby, malý futbal a nohejbal,“ priblížil zámer hovorca radnice Martin Ričány.

Celková výška výdavkov na projekt je podľa rozpočtu 401 805,35 eur. Z toho 241-tisíc eur by mala pokryť dotácia a 160-tisíc eur pôjde z mestského rozpočtu.

Text: Martin Palkovič
Foto: Martin Ričány
Zdroj: piestany.sk