Projekt Pri Vrbine napreduje, jeho súčasťou bude moderný dom pre seniorov či miesto pre nákupy

Očakávaný projekt Pri Vrbine, ktorý vyrastie v Piešťanoch v blízkosti križovatky Bratislavskej ulice a ulice Adama Trajana poskytne multifunkčný priestor, ktorý bude obsahovať starostlivosť o seniorov Retail park s množstvom obchodov pre celú rodinu a polyfunkčným domom. Projekt už disponuje stavebným povolením pre domov dôchodcov a po získaní zvyšných povolení sa začne jeho realizácia.

Súčasťou projektu bude moderné zariadenie pre seniorov, ktoré poskytuje nadštandardnú starostlivosť, s jednoduchou dostupnosťou pre rodinných príslušníkov. Starostlivosť pre seniorov poskytne spoločnosť Casa Slovensko, s ktorou investor spolupracuje.

Zariadenie pre seniorov prinesie jednotlivé jednotky vyskladané do viacerých domácností, ktoré budú vybavené podľa najmodernejších štandardov. V zariadeniach nájdu klienti zvýšený komfort, pretože k dispozícii budú mať jednolôžkové izby, čo na Slovensku nie je štandardom.

 

Spoločnosť Casa Slovensko je súčasťou rakúskej neziskovej organizácie Caritas Erdiozose Wien a nemeckej nadácie Stiftung Liebenau, ktorá v Rakúsku prevádzkuje 8 zariadení a má vyše 600 klientov a 500 zamestnancov. Na Slovenskom trhu pôsobí spoločnosť od roku 2014, jej zariadenia sa nachádzajú v Pezinku a v Bratislave.

Súčasťou projektu Pri Vrbine bude aj nový Retail park, kde nájde prácu viac ako 120 ľudí a polyfunčný dom s obchodnými priestormi a bytmi. Architektonický návrh projektu Pri Vrbine, pochádza z architektonického štúdia SUPERATELIER, zariadenie pre seniorov navrhlo štúdio Architekti.SK.

Pri Vrbine nielen prinesie mestu nové možnosti, no vytvorí príjemné zelené miesto, kde obyvatelia budú môcť tráviť svoj voľný čas. Obyvatelia mesta sa môžu tešiť na nové cyklotrasy či nový chodník pre peších, vďaka ktorému sa stane projekt ľahko dostupný pre okolitých chodcov a miestnych cyklistov. Viac informácií o projekte nájdete na webovej stránke www.privrbine.sk

Aj napriek získanému stavebnému povoleniu na dom pre seniorov, projekt aj naďalej čaká na získanie ďalších potrebných povolení. Projekt sa však stretáva s prekážkami od vybraných poslancov Mestského zastupiteľstva. Táto situácia je len veľmi ťažko pochopiteľná, keďže Piešťany doposiaľ nemajú doriešenú otázku v oblasti poskytovania služieb domova dôchodcov.

O Investorovi

Investorom projektu je česká investičná spoločnosť FIDUROCK, ktorá bola založená v roku 2014. Spoločnosť sa špecializuje na investície do nehnuteľností a retail parkov v Čechách aj na Slovensku. FIDUROCK sa taktiež dlhoročne špecializuje aj na investovanie rezidenčných nehnuteľností v centre miest ako je Praha, Bratislava, Brno alebo Olomouc.

(Reklamný článok)