Prírodné produkty

Každá žena sa skôr alebo neskôr stretne s problémom vzniku vrások na tvári. Našťastie existujú éterické oleje proti vráskam, ktoré pomáhajú dlhšie udržiavať pevnosť a pružnosť pokožky. Vďaka prírodným zložkám má každý druh oleja osobitnú cennosť.

Niektoré oleje pomáhajú bojovať proti vráskam, iné vyživujú a zvlhčujú pokožku a dodávajú jej zdravú farbu. Ak chcete získať požadovaný efekt, musíte ich začať používať čo najskôr. Poďme sa pozrieť na najobľúbenejšie a najefektívnejšie kozmetické oleje, ktoré sa používajú na zachovanie mladosti a krásy pokožky.

Najlepšie pleťové oleje proti vráskam

Mandľový olej

Na základe mandľového oleja sa vyrábajú unikátne kozmetické produkty. Používa sa tiež ako samostatná maska ​​proti starnutiu. Pozostáva zo 70% kyseliny olejovej, ako aj z fytosterolov, vitamínov K a E, ktoré prispievajú k omladeniu a vyhladeniu vrások pod očami. Olej by sa mal denne nanášať ľahkými pohybmi, na miesta, kde sú už viditeľné zmeny súvisiace s vekom. Pokožka získava potrebnú hydratáciu a výživu, takže si zachováva svoju pružnosť po dlhú dobu.

Olej z pšeničných klíčkov

Tento olej je vhodný pre všetky typy pleti. Pomáha zbaviť sa mastného lesku, hydratuje, vyživuje a účinne spevňuje pokožku a vyhladzuje vrásky. Chráni pokožku pred UV žiarením. Výhody oleja z pšeničných klíčkov sú v stimulácii metabolických procesov a krvného obehu, čo je pre metabolický a regeneračný proces veľmi dôležité. Pravidelné používanie oleja pomáha obnoviť ochranné funkcie pokožky, vrátiť jej pružnosť a pomôže zbaviť sa čiernych bodiek.

Olej z ľanových semienok

Je účinný na starostlivosť o zrelú pokožku, pretože vďaka svojim minerálnym a vitamínovým komplexom (fosfor, vitamíny A, E, skupina B) je schopný pokožku obnoviť. Každodenné použitie poskytne pozitívny výsledok v boji proti jemným vráskam a zároveň dodá pružnosť, pevnosť a žiarivosť. Akýkoľvek pleťový olej si môžete objednať kliknutím na link: https://makeup.sk/categorys/222179/

Avokádový olej

Avokádový olej obsahuje veľké množstvo vitamínov, minerálov, stopových prvkov a tiež obsahuje zinok, draslík, vápnik. Koncentrácia zdravých nenasýtených tukov a kyselín v ňom je výrazne vyššia ako v prípade olivového oleja. Má výživné, antibakteriálne, zvlhčujúce a regeneračné vlastnosti. Zabraňuje predčasnému starnutiu a obnovuje stratenú pružnosť pokožky. Vitamíny A, C, E pomáhajú prekonať všetky zmeny spôsobené nedostatkom elastínu a kolagénu. Olej prispieva k zlepšeniu krvného obehu, prevencii vzniku stareckých škvŕn a ružovky. Vďaka týmto vlastnostiam sa v kozmetike olej používa ako účinná zložka proti starnutiu.

Foto: Pexels Karolina Grabowska