Priamy prenos: Koncert kapely Klipers z klubu Lajfky v Edene

Špeciálny koncert darkwave synth-folkovej kapely Klipers bude náhradou za ich zrušené vystúpenie na festivale domácej hudobnej tvorby Piešťany Open MIC Live 2020. Uskutoční sa v plánovanom termíne – 15. mája od 20.00 h. Jedinou zmenou, vzhľadom k aktuálnym opatreniam k zamedzeniu šírenia koronavírusu je, že koncert bude možné sledovať cez živý prenos z klubu Lajfky v Edene prostredníctvom facebookovej stránky zpiešťan.sk.

Organizátorom koncertu je Urban Tone, platforma podujatí Piešťany Street ART Festival a Piešťany Open MIC Live.

Klippers je nový a zaujímavý objav na československej scéne. Predstavuje zmes synth-folku, elektroniky, post-rocku a vyniká spojením jedinečného prejavu interpreta s intímnou dark wave poéziou a tradičným českým pesničkárstvom.


Priamy prenos z koncertu v klube Lajfky v Edene môžete sledovať v piatok 15. mája od 20.00 h na tomto mieste: 


Autor projektu, Milan Tarina, sa o „klipersovi“ vyjadruje ako o kolaborácií medzi jeho vnútorným a vonkajším „ja“, niekedy tak referuje na kapelu a niekedy priamo na seba.

Minulý rok vyšiel singel „Budeme se bát“, inšpirovaný bájnym sci-fi dielom Nightfall od Isaaca Asimova – bol tak jasne udaný smer nového albumu „Vesmír se otočí“, ktorý vyšiel na indie vydavateľstve Z Tapes.

Na Slovensku má Klipers za sebou vystúpenia po viacerých kluboch (T3 kultúrny prostriedok, Eleuzína, .klub Pod lampou), vyše štyri mesiace aktívneho pôsobenia v rebríčku Demovnice na rádiu FM, zaujal produkciu čarovného Lestivalu, či navštívil In Between Books sessions alebo minuloročný piešťanský Street ART Festival.


Linky na tvorbu kapely:

http://klipers.bandcamp.com

https://www.facebook.com/klipershudba/posts/

Live stream link koncertu bude zverejnený na facebookovej stránke podujatia:

https://www.facebook.com/events/655652035205321

Podporiť podujatie dobrovoľným príspevkom môžete cez:

https://tootoot.fm/en/events/5ea84c6e6e298c0d34f71d0f

Kontakty na organizátora:

http://urbantone.sk

https://www.facebook.com/UrbanToneSk


 

Zdroj: Tlačová správa Urban Tone