Práca v sklade je aj o využívaní najnovších technológií

Automatizácia a mechanizácia klade čoraz väčšie nároky na mnohé povolania, výnimkou nie sú ani zamestnanci skladov. Firmy potrebujú naslovovzatých odborníkov v tejto oblasti pracujúcich s novými technológiami. Práca v sklade často nie je náročná fyzicky, ale vyžaduje precíznosť a schopnosť učiť sa.

Logistika je jedným z najrýchlejšie rastúcich odvetví na slovenskom trhu práce. Zahŕňa služby v oblasti distribúcie tovaru a musí sa vysporiadať s rastúcim záujmom zákazníkov – od veľkých firiem až po jednotlivcov, ktorí vďaka rozmachu internetových obchodov čoraz častejšie nakupujú z pohodlia domova. Aj preto je nepostrádateľná práca šikovných ľudí, zabezpečujúcich plynulosť dodávateľského reťazca.

Skladník stojí pri príjme i výdaji tovaru a tento proces sa nezaobíde bez kontroly sprievodných dokumentov. Automatizácia uľahčuje mnoho skladových postupov, ale vždy na ňu musí dozerať odborník, ktorý je zodpovedný aj za kontrolu záručných lehôt skladovaného tovaru.

Týka sa to aj odbavovania zásielok od jednotlivých kusov po kontajnerové objemy. V kompetencii skladníka je tiež vybavovanie reklamácií, vedenie presnej evidencie a realizácia pravidelných inventúr. Na to všetko slúžia nové technológie, ktoré vďaka svojmu neustálemu vývoju posúvajú dopredu aj ľudí, ktorí s nimi pracujú.

Odvetvie e-commerce aj na Slovensku i v celej Európe po pandémii prekonáva doterajšie rekordy a s tým súvisí aj záujem o šikovných a zodpovedných ľudí v logistických spoločnostiach. Viac informácií o voľných pracovných miestach v tejto oblasti nájdete na https://www.adecco-jobs.com/amazon/sk-sk/about-the-job/. Práve predvianočné období je skvelou príležitosťou, kedy sa o novú pozíciu uchádzať. Dôvodom je nedostatok pracovníkov v logistike, čo je pre cieľavedomých uchádzačov nesporne obrovskou výhodou. Mnohí totiž nevedia, že ide o prácu s obrovským potenciálom do budúcnosti, s možnosťou kariérneho rastu a učenia sa nových veci, ku ktorým nepochybne patrí aj využívanie technológií.

(Reklamný článok)