Pozvánka na fotografický workshop Polaroid double exposure

V auguste sa v kultúrno-kreatívnom centre ARTA konal prvý fotografický workshop s Emou Lančaričovou. V sobotu 25. septembra sa v tamojšom Ateliéri voľnej tvorby uskutoční ďalší. Začína o 14.00 h.

Fotografka Ema Lančaričová účastníkom predstaví experimentálnu fotografickú techniku s názvom Polaroid double exposure, čo v preklade znamená dve fotografie zachytené v jednej instantnej.

Dvojitá expozícia je technika, ktorá umožňuje spojiť dva obrazy do jedného. Otvára nekonečné možnosti využitia, pričom je len na autorovi aký postup zvolí.

Na začiatku workshopu prebehne prednáška z histórie polaroidovej fotografie, ale aj prezentácia možností súčasného využitia instantného materiálu. Po ukážke techniky bude pre účastníkov pripravený dostatok materiálu a priestoru na vlastné experimentovanie a realizáciu pod odborným dohľadom.

Pracovať budú môcť s farebným aj čiernobielym materiálom. Ako výsledok si domov odnesú jedinečné polaroidové fotografie.

Tento workshop bude o dobrodružstve a zážitku, pretože polaroidový materiál nie je nikdy dokonalý a nedá sa úplne dopredu predpovedať, aký bude výsledok.

Všetky ďalšie podrobnosti o workshope sa dozviete vo facebookovej udalosti.