Pozor na cyklistov, v Trnave a okolí bude pretekať aj Sagan

Majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike si vyžiadajú dopravné obmedzenia, ktoré potrvajú od piatku do nedele (28. – 30. júna). So zdržaním musia počítať vodiči v Trnave a okolí.

Spoločné majstrovstvá odštartovali vo štvrtok časovkou jednotlivcov. V sobotu pokračujú pretekmi s hromadným štartom a v nedeľu na obed vyvrcholia pretekmi mužov Elite.

Práve v tejto kategórii môžu fanúšikovia cyklistiky vidieť svetovo známych pretekárov, medzi nimi aj najpopulárnejšieho slovenského športovca Petra Sagana.

Na eliťákov čaká okrem vonkajšieho aj deväť mestských okruhov. Celkovo si však prítomní diváci budú môcť tento pohľad vychutnať až osemnásťkrát, keďže jazdci sa budú otáčať na Hlbokej ulici.

„Pripomíname, že trasa pretekov je vedená od Hlbokej ulice, cez Špačinskú, po ceste II/560, na Dolné Dubové, Kátlovce a Dechtice. Ďalej po ceste II/502 smer Naháč a cestu III/1275 na Horné Dubové smerom na Špačince. Odtiaľ miestnou komunikáciou povedie na Malženickú cestu II/504 späť do Trnavy,“ informovala hovorkyňa krajskej polícia Mária Linkešová.

Počas tohto víkendu bude neprejazdná aj križovatka Rybníkova-Bučianská-Hlboká-Špačinská.

Motoristi z obce Špačince budú môcť ako príjazd do Trnavy využiť komunikáciu vedúcu na Krupanskú cestu. Vodiči z ostatných okolitých obcí sa do Trnavy dostanú po ceste I/61.

„Pri prejazde mestom odporúčame využívať Juhovýchodný obchvat a schádzať z neho na Zavarskú alebo Nitriansku cestu,“ dodala hovorkyňa.

Pre návštevníkov Trnavy sú k dispozícii záložné parkoviská pre toto podujatie. Prvé bude sprístupnené z Rybníkovej ulice v Areáli cukrovaru, ďalšie na trávnatej ploche pred Tescom na Veternej ulici, ďalej parkovisko na Spartakovskej ulici pri City Arene a pred ŽOS.

Zdroj: KR PZ, majstrovstvacctrnava.sk Ilustr. foto: Martin Palkovič