Požiar domu na Bratislavskej spôsobil škodu 70-tisíc eur

S ohňom v noci na piatok bojovala hasičská jednotka niekoľko hodín. Pri nešťastnej udalosti bol zranený mladý muž.

Podľa informácií od hasičov išlo o požiar strechy a podkrovia domu, ktorý stojí na Bratislavskej ulici v Piešťanoch. Spali v ňom dvaja muži, poranenia jedného z nich si vyžiadali prevoz do nemocnice.

„Na likvidáciu požiaru boli nasadené celkovo štyri prúdy vody so súčasným nasadením výškovej techniky,“ informoval Milan Chalupa z Hasičského a záchranného zboru Piešťany. Jeho kolegovia museli pracovať v dýchacích prístrojoch, lebo priestor bol silne zadymený. Po lokalizácií požiaru celý dom prehľadali, iné osoby našťastie nenašli. Potom postupne dohasili menšie ohniská požiaru.

Boj s ohňom trval 5,5 hodiny. Bolo použitých vyše 16 300 litrov hasiacej látky. Zasahovali štyri vozidlá a šesť hasičov.

„Následne sa na miesto dostavil zistovateľ príčin vzniku požiarov a vyšetrovateľ policajného zboru. Predbežná výška škody bola odhadnutá na sumu 70 000 eur, pričom vplyvom požiaru došlo k vyhoreniu strechy a podkrovia rodinného domu vrátane celého interiérového zariadenia. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania,“ uzavrel Milan Chalupa.

Zdroj: OR HaZZ Piešťany Foto: Viktor Vrábel