Pomôžte plavcom získať vozík pre handicapovaných

Piešťanský plavecký klub sa už dva roky pokúša získať peniaze na vozík, vďaka ktorému by sa do bazéna dostali aj handicapovaní plavci. Pomôcť im môžete hlasovaním v súťaži, ktorú vyhlásila Nadácia Slovenskej sporiteľne.

Cieľom projektu, s ktorým sa o finančné prostriedky uchádza Piešťanský plavecký klub, je výuka plávania pre deti so zdravotným znevýhodnením vo veku od 3 až 13 rokov pomocou Halliwickovej metódy. Ide o živú, dynamickú metódu, lektori deti s postihnutím učia základné znalosti pohybu vo vode, zapájajú ich do aktivít vo vode, povzbudzujú ich k nezávislému pohybu a učeniu plávať.

„Dva roky sa snažíme získať peniaze na mobilný vozík, ktorý by sme radi využívali na plávanie pre handicapované deti, slúži na prepravu detí zo šatne, cez sprchy až po vloženie do bazéna. Grant by mal pokryť náklady na kúpu vozíka a neoprénových plaviek pre deti na zapožičanie,“ vysvetlila Michaela Čamborová z Piešťanského plaveckého klubu.

Ich projekt postúpil do záverečného hlasovania ako jediný z nášho regiónu. Ak ho chcete podporiť, stačí zaň do 31. januára hlasovať prostredníctvom SMS. Všetky potrebné informácie nájdete na tejto adrese.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič