Polícia opäť varuje pred posádkou dodávky, ktorá má lákať deti

Dodávku bez evidenčných čísel videli v okrese Dunajská Streda. Jej posádka mala dovnútra lákať deti pod zámienkou odvozu domov. Podobný prípad vyšetrovali v roku 2016 aj piešťanskí kriminalisti. Pokus o únos vtedy nepotvrdili.

„Odporúčame, aby sa deti pohybovali pokiaľ možno vo väčších skupinách, menšie deti pod dozorom dospelého. Na ponuky od cudzích osôb nereagovali a pokiaľ možno aj deti ihneď kontaktovali políciu na bezplatnú linku 158,“ upozorňuje polícia prostredníctvom Facebooku.

Pohyb tmavej dodávky bez evidenčných čísel hlásili z obce Horná Potôň. „Osoby sa deťom prihovárali a snažili sa ich pod zámienkou odvozu domov dostať dnu. Deti sa zachovali správne, keď pomoc cudzích ľudí odmietli,“ informovala polícia.

Ďalší prípad je zo služobného obvodu Veľký Meder. Jedenásťročný chlapec rodičom povedal, že ho na ceste zo školy asi 500 metrov sledovala tmavá dodávka.

Podobnú situáciu opísalo na jar 2016 aj dievča z Trebatíc, ale vtedy malo ísť o bielu dodávku a muža s kuklou na hlave. Na sociálnych sieťach sa následne šíril strach z podobných vozidiel. K vyriešeniu prípadu neprispeli ani záznamy bezpečnostných kamier v obci. Pokus o únos kriminalisti nepotvrdili.

Doplnené 8. februára – polícia k tejto téme vydala nasledujúce stanovisko:

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič